Kampa katılan öğrencilerin bölgede oldukça fazla yetiştirilen zeytin hakkında bilgiler aldılar.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Görevlisi Arzu Bayındır’ın proje yürütücülüğünü yaptığı kampta öğrenciler biyoloji bilgilerini geliştirdiler.
 
‘Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk Yaz Bilim Kampı- 2022’ projesi, ‘Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’ tarafından bu yıl 11. Defa destek alarak düzenlenmiş oldu.
Öğrenciler hem doğayı, hem tarihi, hem de bilimi bir arada öğrenecekler. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanife Yandayan ile Genç ve Bahçe Bitkileri Bölümü Arşiv Görevlisi Dr. Mehmet Ali Gündoğdu tarafından öğrencilere ‘Bahçeden soframıza zeytinin serüveni, Çevre dostu sürdürülebilir tarımsal mücadele yaklaşımı ve 17 zeytinyağı fabrikasına ziyaret’ etkinlikleri gerçekleştirildi. 
Öğr. Gör. Arzu Bayındır, zeytinin tarihçesi ve zeytin ağacı hakkında genel bilgiler verirken, zeytin sineğinin tanıtılması ve zeytin sineği mücadelesi için OLİPE tuzaklarının hazırlanması hakkında da öğrencilere teorik bilgiler verdi. Daha sonra yapılan uygulamalı eğitimde hazırlanan tuzaklar, ÇOMÜ Dardanos Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Çiftliği’nde bulunan zeytin ağaçlarına asıldı. Tuzakların öğrenciler tarafından asılması ile başlatılan zeytin sineği mücadelesinin ardından zeytin fidanlarının dikim etkinliği de gerçekleştirildi.
Öğrenciler ayrıca zeytinin tarladan fabrikaya kadar olan yolculuğunu izlemek ve işlenerek yağa nasıl dönüştürüldüğünü görmek üzere İntepe’de bulunan 17 zeytinyağı fabrikasını ziyaret ettiler.

Hasan Sami Er