Doğalgaz Çalışmalarının başladığı Ayvacıkta hızlı bir çalışma ile vatandaşların 2023 başında doğalgaz kullandırılması planlanıyor.
 
AYVACIK DOĞALGAZINA KAVUŞUYOR
 
Ayvacık’ lı  vatandaşların uzun süreden buyana bekledikleri yatırım hayali  bir hayali gerçek oluyor. Hava kirliliğini önleyen Temiz enerji Ayvacık’ta uzun süreden buyana beklenen bir yatırımdı.
Ayvacık halkının uzun süreden buyana beklediği önemli yatırımda çalışmalar başladı. AKSA Çanakkale Doğalgaz Dağıtım A.Ş tarafından Ayvacık ilçesi çamlık bölgesinde doğalgaz borusu döşeme çalışmaları başladı. 1.20 metre derinlik olarak kazı çalışmaları başlayan Atatürk Caddesi’nde boruları döşeme çalışmaları hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Doğalgaz yetkili firması temsilcileri de ocak ayına kadar Ayvacık’ın doğalgazına kavuşacağını ifade ediyor. Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram’ın da katılımıyla firma yetkilileri kurban keserek ilk kazmayı vurdu. İlk günden 100 metre ilerleyen çalışmaların aralık ayına kadar bitirilmesi planlanıyor.
 
HALKIMIZDAN BİRAZ DAHA SABIR BEKLİYORUZ
 
Doğalgaz çalışmalarının başladığının müjdesini veren Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, “Uzun yıllar Ayvacık halkımızın beklediği doğalgaz için ilk kazma vuruldu. Yetkili firma arkadaşlarımızla görüştük. En geç 4-5 ay içerisinde ilçemizdeki ev ve dairelerin büyük çoğunluğuna doğalgaz ulaşacak. Biz de belediyemiz olarak doğalgaz döşeme çalışması yapan firmaya gerekli desteği sağlıyoruz. Bu kış ayına doğalgazın yetiştirilmesi hepimizin en büyük beklentisi. Tabi bu süreçte doğalgaz borusu döşeniyor. İlçemizin her bölgesinde bu çalışmalar yapılacak. Halkımızdan tek ricam bu konuda sabırlı olsunlar. Çünkü bu süreçte maalesef trafik sıkıntısı yaşamamız son derece muhtemel. Bu konuda vatandaşlarımız duyarlı olursa inşallah kısa sürede de yollarımızda da çalışma gerçekleştiririz. Çevreye bu süreçte verilen rahatsızlık için de şimdiden tüm paydaşlar adına özür diliyoruz. Bu çalışmayı gerçekleştiren arkadaşlarımıza yardımcı olursak da inşallah kısa sürede çalışmalar da biter ve doğalgazımıza bu kış ayında kavuşuruz. Şimdiden ilçemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
YETKİLİ ŞİRKETTEN DOĞALGAZ İÇ TESİSAT UYARISI
 
Doğalgaz çalışmaların başladığı Ayvacıkta yetkili firmadan Ayvacıklılara uyarıda geldi. AKSA Çanakkale Doğalgaz Dağıtım A.Ş yetkilileri ise doğalgaz döşeme çalışmalarının 3 ay kesintisiz devam edeceğini belirtti. Yetkililer ayrıca apartmanlarda ve evlerde doğalgaz iç tesisatının mutlaka yetkili firmalar tarafından yaptırılması gerektiğini belirterek, bu konuda mağduriyet yaşanmaması konusunda dikkat edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Enishan Keskin