BALIK SEVERLER 1 EYLÜLÜ BEKLİYOR

Balık tezgâhlarında balık çeşitliliğin artması ve yüksek balık fiyatlarının düşmesi için Av yasağının kalkacağı 1 Eylül Bekleniyor. Av yasağı nedeni ile gırgırlar denize açılamadığından dolayı küçük tekneleri ile olta balıkçılığı yapan balıkçıların yakaladığı balıklar tezgâhları süslüyor. Tezgâhlardaki balık fiyatları ise balık severler tarafından çok pahalı bulunuyor.

SARDALYA KİLO FİYATI BİR İNİYOR, BİR ÇIKIYOR
Bir süre önce balık fiyatlarındaki fiyatların inanılmaz artması gündem olmuş. Sardalyesi ile ünlü Çanakkale de Sardalye fiyatının 150 TL olması tepki çekmişti. Sardalyenin tezgâh fiyatında 150. TL rakamını gören Çanakkaleliler “Bu Kadarda Olmaz “ derken Sardalye başta olmak üzere balık fiyatlarının tavan yapması Çanakkale merkez balık halinde bazı balık tezgâhlarının açılmamasına neden olmuştu. İlerleyen süreçte Sardalyenin 150 TL olan fiyatı 100TL’ye kadar düştü ardından tekrar 150 TL olan Sardalye 180 TL fiyat rekorunu da kırdı. Sardalyenin kilo fiyatın 180 TL olmasının ardından fiyatı tekrar 120 TL oldu.  
 
TEZGÂHLARDAKİ BALIK ÇEŞİTLERİ
Av yasağı nedeni ile balık çeşitliliği azalan ve fiyatları artan balık çeşitleri Çanakkale balık halinde Çanakkaleli balık severlerin beğenisine sunuluyor. Çanakkale balık halinde Balık çeşitleri ve fiyatları şu şekilde, Sardalye 120, karides 100, Kalamar 100, mezgit 50, Kupa 50, Sarpa 50, Çupra 100, Kefal 50 TL'den satışa sunuluyor.

"BU SENE HALKIMIZ PALAMUT YİYEMEĞE DOYACAK"
Tezgâhlarda şu an balık çeşidinin çok fazla olmadığını belirten balık satıcıları 1 Eylül itibari ile av yasağının sana ereceğini ve trollerden sonra gırgırlarında denize açılmaya başlayacağını ifade ederek 1 Eylülden sonraki günlerde balık çeşitliliğinin artacağın ve fiyatlarında daha uygun olacağın tahmin ettiklerini söylediler. 15 Eylül'de palamut avı başlayacağını ifade eden balık satıcıları “Bu sene Karadeniz'de çok güzel palamut olduğunu söylüyorlar, inşallah bu sayede halkımız bol bol palamut yiyecek. Eylülde palamut avının başlamasıyla birlikte diğer balıklar için de sezon açılışı yapılacak, o zaman daha da bolluk olacaktır" dediler.

Şenay Azman