Araştırmanın amacının, lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerinden geri bildirimler toplayarak Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamak olduğu belirtildi.
Üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, öğrenci deneyimini zenginleştirme ve üniversiteleri daha öğrenci merkezli olma yolunda bir yol gösterici olması açısından önemli olduğu belirtilerek, araştırmada elde edilen bulgular üniversitelerin gelişim ve duyarlılıklarını artırmak ve veri sağlamak amacıyla kamuoyuyla paylaşıldı denildi.
Sonuç olarak;
Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2022’de 126 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 199 üniversitede öğrenim gören 47.682 öğrenciden kullanılabilir veri topladı.
Araştırmada ilk sırayı Eskişehir alırken, ikinci sırayı Ankara aldı. Araştırmada Antalya üçüncü olurken, Çanakkale geçen senelerde olduğu gibi dördüncü oldu. Böylelikle Eskişehir son 3 yılın birinciliğini başka üniversiteye kaptırmadı.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bu haber üzerine sosyal medyadan yaptığı paylaşımda: “Üniversite Araştırmaları Laboratuarının araştırmasına göre kentimiz A+ (plus) düzeyindeki Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri (2022) arasında ilk sıralarda yerini aldı. Kentimizi tercih eden ve yeni dönemde tercih edecek tüm öğrenci arkadaşlarımıza; bu güzel sonucun önemli bir parçası oldukları için, ayrıca öğrencilerimizi kendinden, kentinden bir parça gördükleri için tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Hasan Sami Er