İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Vali İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı.
 
Toplantıya; İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat Güvel, Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker, ÇOMÜ Biga İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Celil Sezgin, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
2022/02 No’lu toplantı kararlarının değerlendirilmesi ile başlayan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında; İlimizdeki tarımsal alandaki gelişmeler ve istihdam konuları, tarım faaliyetlerindeki çocuk işçiliği ve genç istihdamı, aktif işgücü yönetmelik değişikliği, 2022 yılı Ocak-Haziran ayları arasında ilimizdeki İŞKUR faaliyetleri ve 2022 Nisan Mayıs Haziran dönemlerine ait denetim raporları Vali İlhami Aktaş başkanlığında kurul üyeleri ile görüşüldü.
 
İşsizliğin ortadan kaldırılması ve tam istihdamın sağlanması için mücadele edileceğini belirten Vali İlhami Aktaş, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısının tüm paydaşlara hayırlı, toplantıda alınan kararların da ilimize ve tüm ilgili taraflara faydalı olmasını temenni etti. Yapılan bilgilendirme ve değerlendirmelerin ardından İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, bir sonraki toplantı tarihinin belirlenmesi, görüş ve önerilerinin sunulmasıyla sona erdi.