CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Trakya illeri başta olmak üzere Çanakkale’de de tarım arazilerini tehdit eden çayır tırtılı ilgi ilgili açıklamalarda bulundu. Tarım Bakanlığının mücadeleye daha etkin katılması gerektiğine dikkat çeken Ceylan, Trakya ve Çanakkale’nin afet bölgesi ilan edilerek, üreticilerin uğradığı zararın karşılanması gerektiğini söyledi.
 
Milletvekili Ceylan yaptığı açıklamada, “Trakya’da ayçiçeği üreticilerinin ocağına incir ağacı dikilmiş durumda. Bütün Trakya ve Çanakkale’yi saran çayır tırtılı felaketi artan girdi maliyetleri karşısında zaten ayakta kalmakta zorlanan üreticiyi perişan etti. Tarım Bakanlığı mücadeleye daha etkin katılmalıdır.
 
Ayçiçek ekim alanlarında yaşanan çayır tırtılı istilası giderek büyüyor. Günlerdir Trakya üreticisini perişan eden çayır tırtılı şimdi Çanakkale'de de görülmeye başlandı. Tarım ve Orman Bakanı, çayır tırtılına karşı drone ile ilaçlama operasyonunun devam ettiğini söylüyor. Yaşanan durum tam anlamıyla bir felaket bir afettir. Çiftçinin elinde zirai mücadele yürütebilecek aparatlar mevcut değil. Bölgede yeterli drone olmadığı, drona ulaşabilenlerinde ücreti kendilerinin ödediği söyleniyor. Devlet çiftçinin yanında olmalı bu masrafı karşılamalıdır. Tarım Bakanlığı tek elden ve ücreti devlet tarafından karşılanmak şartıyla çayır tırtılına karşı mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürmeli, başka bölgelere sıçraması önlenmelidir. Trakya ve Çanakkale afet bölgesi ilan edilmeli üreticilerin uğradığı zarar karşılanmalıdır” ifadelerini kullandı.