Dünyanın en iyi korunmuş savaş alanı niteliği ile Tarihi Alan’da, Türk Askeri Tarihi ve Harp Tarihi konularında uzman akademik kadro ile konuya ilgi duyan 53 katılımcıya yönelik olarak teorik eğitimlerin yanında, askeri coğrafya kapsamında arazi gezileri ve kurmay gezileri yapıldı.
 
Yapılan çalışmayla ilgili Çanakkale Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan arazi çalışmaları ile muharebe meydanının katılımcılar tarafından daha iyi algılanması hedeflenmiş ve teorik olarak verilen dersler sahada uygulamalı olarak da anlatılmıştır. Akademik kadro tarafından Tarihi Alan’ın farklı mekanlarında yapılan söyleşiler ile katılımcıların interaktif olarak derslere katılımı sağlanmış, çalışma konularının seçiminde yol gösterici olmak babında istişarelerde bulunulmuştur. Özellikle tarih disiplini içerisinde Türk Askeri Tarih ve Harp Tarihi çalışmaları yürütecek öğrencilerin kariyer planlamalarını doğru bir şekilde yapmaları hususunda rehberlik edilmiştir. 7 gün süren eğitim sonunda 53 katılımcıya sertifikaları takdim edilmiştir” denildi.
 
Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir açılış konuşmasında başkanlık olarak böylesine nitelikli bir eğitim programının içinde olmaktan, ortaya sayısız eser koyan akademik kadroyu Tarihi Alan’da ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, başkanlık olarak tarih bilincinin gelişmesi, ortaya nitelikli akademik çalışmalar konması noktasında eğitim programlarına her zaman destek olunacağını belirtti.
Eğitmen kadrosunda Prof. Dr. Mesut Uyar, Prof. Dr. Gültekin Yıldız, Prof. Dr. Serhat Güvenç, Prof. Dr. Ahmet Özcan, Prof. Dr. Burhan Sayılır, Doç. Dr. Arif Bağbaşlıoğlu, Doç. Dr.Emrah Özdemir, Doç. Dr. Bülent Durgun, Doç. Dr. Süleyman Tekir, Doç. Dr. İhsan Erkoç, Dr. Öğretim Üyesi: Barış Ateş, Dr. Öğretim Üyesi: Barış Borlat, Dr. Öğretim Üyesi: Çağlar Kurç, Dr. Öğretim Üyesi: Evren Mercan, Dr. Öğretim Üyesi: Onur Usta, Dr. Polat Safi, Öğretim Görevlisi: M. Fatih Baş yer aldı.
 
Şenay Azman