Kepez Belediyesi tarafından bu yıl 26.’sı gerçekleştirilen Kayısı Festivali ve Sünnet Şöleni dolu dolu geçti. Kortej yürüyüşü ile başlayan festivalin ilk gününde konserler ve çeşitli sanatsal etkinlikler gerçekleştirildi. Konser ve etkinliklere yoğun katılım gösteren vatandaşlar, festivale adeta özgür Kepez’in renklerini yansıttı.

Kepez ovasında yetişen kayısı ile özdeşleşen ve bu yıl 26’ncısı gerçekleştirilen Kayısı Festivali ve Sünnet Şöleni önceki gün start verildi.  Üç gün sürecek olan festivalde çeşitli gösteriler, konserler yer alacak.  Festival’in açılışı ise önceki gün gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı.  Rengarenk giysiler, yöresel kıyafetlerle 7’den 70’e tüm Kepezli vatandaşların katılım gösterdiği Kortej yürüyüşü adeta  karnaval yürüyüşüne  dönüştü. Halk dansları, oyun havaları eşliğinde kepez sokaklarında yürüyen vatandaşlar çalınan müzikler eşliğinde güzel anlar yaşadı. Korteje katılamayan vatandaşlar ise balkonlarından renkli geçişi seyrederek alkışladılar.  Özgür Kepez’in renklerinin yansıdığı kortej yürüyüşüne Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan,  yerli ve yabancı gösteri grupları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
El Sanatları Sergisi Açıldı
Kortej yürüyüşünün ardından Kayısı Festivali kapsamında kadınların el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı stantların açılışı gerçekleştirildi. Kortej yürüyüşünün ardından gerçekleştirilen stant açılışı öncesi mini bir konser gerçekleştirildi. Konserin ardından ise stantların açılışı gerçekleştirildi. Kadın emeği başta olmak üzere, Kepezli sanatseverlerin ürettiği eserlerin yer aldığı El Sanatları stantları bir bir gezen Belediye Başkanı Birol Arslan, vatandaşlarla da sohbet ederek el emeği eserleri hakkında bilgi aldı.
Ogün İnal