Türkiye’nin en geleneksel ve eğlenceli mücadelelerinden biri olanl Yağlı Direk bir kez daha Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı renklendirdi. Bu sene Red Bull Yağlı Direk üç ayrı noktada gerçekleştirildi. Çanakkale’nin birincisi Nedim Evreşe oldu. Evreşe, ödülü olan tam altını Çanakkale Bölge Liman Başkan Vekili Cüneyt Aydemir'in elinden aldı.

2021 yılından itibaren Red Bull Yağlı Direk olarak gerçekleştirilen mücadele, 1 Temmuz’da Trabzon, Çanakkale ve Alanya’da adrenalin ve tutkuyu bir araya getirdi. Katılımcıların 40 derecelik bir açıyla yerleştirilmiş ve yağa bulanmış kütüğün ucundaki Türk Bayrağı’nı almaya çalıştıkları etkinlikte bu senenin birincileri de belli oldu.
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Gümrük İskelesinde geleneksel yağlı direk yarışması düzenlendi. Çok sayıda yarışmacının katıldığı etkinlikte kıran kırana mücadele oldu. Eğlencenin doruk yaptığı yarışmanın birincisi Nedim Evreşe, 12 metre uzunluğundaki yağlı direğin ucundaki Türk bayrağını almayı başardı.  İskelenin etrafını dolduran vatandaşlar eğlenceli dakikalar geçirdi.
Yarışmayı kazanan Evreşe, ödülü olan tam altını Çanakkale Bölge Liman Başkan Vekili Cüneyt Aydemir'in elinden almasının arından etkinlik sona erdi.
Ogün İnal