Lapseki ilçesinde 37. Kiraz Festivali kapsamında bir hafta boyunca düzenlenen etkinliklerin finalini Zara konseri ile taçlandı.

Lapseki Belediyesi  37. Geleneksel Kiraz Festivali, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Zara’nın sahne aldığı muhteşem konserle sona erdi. Yeni Kordonda düzenlenen konseri Lapsekililerin yanı sıra Çanakkale merkez, komşu ilçeler ve beldelerden gelen 20 binin üzerinde misafiri izledi. Konser öncesinde 37. Kiraz Festivali kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri de verildi. Programa katılanlar arasında Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Lapseki Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Ezine Belediye Başkanı Gürel Yüksel, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Lapseki Meslek Yüsekokul Müdürü Engin Gür, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Lapseki Cumhuriyet Savcısı Aytaç Kızmaz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile siyasi partilerin temsilcileri de yer aldı.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz yaptığı açıklamada, “37. Geleneksel Kiraz Festivalimize katılımlarınızdan dolayı tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu sene yine festival heyecanını ve coşkusunu hep birlikte yaşıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Lâpseki’mizi tanıtmak, geleneklerimizi yaşatmak, bir ve beraber olmak, şehrimizin değerlerini tüm Türkiye ile paylaşmak noktasında festivallerimizin önemi çok büyük olduğunu düşünüyoruz. Bu yıl festivalimizde, kitap fuarı, imza günleri, minder güreşleri, yelken yarışları, futbol turnuvası, kadınlara yönelik yemek yarışması, kadın çiftçiler bilgi yarışması, halk oyunları gösterileri, Türk sanat müziği ve Türk halk müziği konseri, yerel sanatçılarımızın konserleri ile coşkulu etkinliklere yer verdik.  ilçemizde ilk defa yöresel ürünler fuarı ile tarım, hayvancılık, ve otomotiv fuarı düzenledik. Köprüsüyle, kirazıyla, şeftalisiyle, tarımı ve turizmiyle birlikte, bölgede yıldızı parlayan ilçelerden biri olduk. Sevgili Lâpsekililer, sizlerden aldığımız güçle, ilçemizin ihtiyacı olan alt yapısı ve üst yapısı ile birlikte, sizlerin talepleri ve beklentileri doğrultusunda, ilçemizde büyük projeler gerçekleştirdik ve yeni projelerimiz ile hayallerimizi gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz. Biz burada, sadece bir festival gerçekleştirmiyoruz. Burada, el ele gönül gönüle vererek; kardeşliğimizin ve beraberliğimizin asla bozulmayacağının da mesajını veriyoruz. Kiraz festivalimize teşrifleriyle bizleri onurlandıran Ak Parti Genel Başkan Vekilimiz Sayın Numan Kurtulmuş’a , bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Ak Parti Grup Başkan Vekilimiz Sayın Bülent Turan’a , siz değerli Lapsekili hemşerilerime ve bütün misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. şükranlarımı sunuyorum. Duruşuyla, türküleriyle, sesi ile çok sevilen, bizlerin de çok sevdiği bir sanatçıyı Lapseki’mizde ağırladığımız için gururluyuz. sizleri çok değerli sanatçımız zara hanımefendi ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinizi en içten duygularımla selamlıyor; daha nice festivallerde bir arada olmamız temennisiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.