Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından konaklama ve yeme-içme tesislerinde görev yapan personelin mesleki niteliklerinin geliştirmek, hizmet kalitesini arttırmak ve toplumda turizm bilincinin oluşturmak amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli ücretsiz turizm eğitimi programları düzenlenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Eceabat’ta ev pansiyonculuğu eğitimi kursu düzenlendi ve kursu bitirenlere sertifikaları verildi.
 
Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İlimizin çeşitli ilçe ve beldelerinde de bu eğitimler talepleri doğrultusunda halkımıza sunulmaktadır. Bu yıl da konaklama ve yiyecek-içecek hizmetleri sunmak üzere ev pansiyonculuğu yapan veya yapmayı planlayan kişilerin mesleki bilgi ve becerileri ile tutum ve davranışlarını geliştirmek üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ve Eceabat Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğince “Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Kursu” düzenlendi. Bakanlığımızca yöre halkına yönelik düzenlenen “Ev Pansiyonculuğu Eğitimi Kursu” nu başarı ile tamamlayarak belge almaya hak kazanan 40 kursiyer eğitim sürecini tamamlayarak başarı belgesi almaya hak kazandı” denildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, düzenlenen törende turizm sektöründe kalitenin artırılmasına yönelik önemli bir unsuru olan eğitimlerin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Yılmaz eğitim sürecinde iş birliği içerisinde bulunulan Eceabat Kaymakamlığına teşekkürlerini ileterek Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından verilen eğitimin sonucunda belge almaya hak kazanan 40 kursiyere başarılar diledi.

Eceabat Kaymakamı Sayın Mustafa Çiftçiler, turizm sektöründe nitelikli hizmet sağlayabilmek adına ev pansiyonculuğu eğitimine katılarak belge almaya hak kazanan 40 kursiyere başarılar diledi. Bu süreçte eğitimlere destek vererek toplumda turizm bilincinin oluşturulmasına katkı sağlayan başka Bakanlığımız İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Eceabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti. Kursu başarıyla bitiren kursiyerlere, eğitim belgeleri, Eceabat Kaymakamlığı Konferans Salonunda gerçekleşen bir tören ile takdim edildi.
 
Şenay Azman