Kullanım izni dolduğu gerekçesi ile kapatılan Çardak iskelesi hakkında yazılı açıklama yapan GELÇAR Genel Müdürü Suat Berinbe; krizi bir an önce çözmeye çalıştıklarını bildirdi.

İskelenin işletici kuruluşu olan Çardak Belediyesi’nin 12.04.2022 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’ne başvuru yaptığını belirten, Çanakkale Boğazı’nda Gelibolu ilçesi ve Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesine deniz ulaşımını sağlayan GELÇAR’ın Genel Müdürü Berinbe yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere kullandı;

“GEÇİÇİ İŞLETME İZİN BELGELERİ YILLIK VERİLİR”
“Çardak Feribot iskelesi de GESTAŞ’a ait diğer feribot iskeleleri Gelibolu, Lapseki, Eceabat, Çanakkale ve Kilitbahir gibi, yıllık verilen geçici işletme izin belgesi ile faaliyetlerine devam etmektedir.”

“ÖNLEM AMAÇLI GEÇİCİ OLARAK KULLANIMA KAPATILMIŞTIR”
“Çardak Feribot İskelesi İşletme İzin Belgesi süresi içerisinde yenilenemediği için, Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından önlem amaçlı geçici olarak kullanıma kapatılmıştır.(14.06.2022) Devamlı bir durum söz konusu değildir.”

“GEÇ KALINMIŞ BİR BAŞVURU DEĞİLDİR.”
“Çardak iskelesi işletici kuruluşu olan Çardak Belediyesi; İşletme İzin Belgesini almak üzere 12.04.2022 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’ne başvurusunu yapmıştır. Geç kalınmış bir başvuru değildir”

“MAALESEF BAKANLIKTAN İŞLETME İZİN BELGEMİZ SÜRESİ İÇERİSİNDE VE HALA GELMEMİŞTİR.”
Bakanlık; Çanakkale Liman Başkanlığını gerekli kontrol ve denetimleri yapmak üzere görevlendirmiştir. 31.05.2022 tarihinde Çardak iskelemiz, Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından sörvey yapılarak başarılı bir şekilde geçmiştir. Çanakkale Liman Başkanlığı; olumlu bir şekilde raporu, İşletme İzin Belgesi verilmek üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’ne göndermiştir. Maalesef bakanlıktan İşletme İzin Belgemiz süresi içerisinde ve hala gelmemiştir.

“100’E YAKIN ÇALIŞANIMIZIN BAYRAM ÖNCESİ İŞSİZ KALMASINA SİYASİLERİMİZİN VE DEVLETİMİZİN RAZI GELECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”
“Çardak Belediye Başkanımızla beraber, evrağımızın beklediği, bakanlıktaki Genel Müdür seviyesindeki yetkililerle ve Çanakkaleli siyasetçilerimizle sürekli temas kurarak, krizi biran önce çözmeye çalışmaktayız. 100’e yakın çalışanımızın bayram öncesi işsiz kalmasına siyasilerimizin ve devletimizin razı geleceğini düşünmüyorum. Bakanlıktan gelecek cevaba göre kamuoyunu daha detaylı bilgilendireceğiz.”