Çanakkale Jandarma Eğitim Merkez Komutanlığı'nda eğitimleri tamamlanan yedek subaylar için 387'nci Dönem Meslek Sınıfı Yedek Subay Mezuniyet Töreni’ne katılmak üzere Çanakkale’ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yapımı süren yeni İl Emniyet Binasında incelemelerde bulunup, Emine Hatun Cami'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış konuşması yapan Bakan Soylu, “Burası Mehmetçiğimizin ocağı. İnşasında emeği geçen herkese minnetlerimizi ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. Bu caminin bir özelliği de Çanakkale Şehitler Abidesi'nde bulunan cami ile bire bir aynı olması" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çanakkale Jandarma Eğitim Merkez Komutanlığı'nda düzenlenen 387'nci Dönem Meslek Sınıfı Yedek Subay Mezuniyet törenin ardından yapımı devam eden İl Emniyet Müdürlüğü binasında incelemelerde bulundu.

Daha sonra Çanakkale Jandarma Eğitim Merkez Komutanlığı içerisinde bulunan Emine Hatun Camii’nde Cuma namazını kıldı. Çıkışta ise beraberindekiler ile birlikte kurdeleyi keserek caminin açılışını gerçekleştirdi.

“CAMİNİN BİR ÖZELLİĞİ DE ÇANAKKALE ŞEHİTLER ABİDESİ'NDE BULUNAN CAMİ İLE BİRE BİR AYNI OLMASI”
Bakan Soylu, "Hemen hemen bütün birliklerimize son 4-5 yılda Cenab-ı Allah cami yapmayı nasip etti. İki yerde eksikliğimiz kaldı. Onu da tamamlayacağız. Mehmet Cengiz kardeşim burada askerlik yaptı ardından da Cengiz ailesi olarak çok güzel bir camiyi yaptılar. Ahmet bey ve Emine hanıma da teşekkür ediyoruz. Bu caminin özelliği şu, bu caminin cemaati her zaman aynı değil. Sürekli değişen, memleketimizin birçok bölgesinden gelen kardeşlerimiz ve burada görev yaparken onları ziyaret eden ailelerin uğrak yeri. Onun için farklı bir anlamı var. Burası Mehmetçiğimizin ocağı. İnşasında emeği geçen herkese minnetlerimizi ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. Bu caminin bir özelliği de Çanakkale Şehitler Abidesi'nde bulunan cami ile bire bir aynı olması" dedi.

Bakan Soylu, son olarak Güzelyalı Köyü'ndeki Deniz Polis Eğitim Merkezi'de eğitimleri tamamlanan kurbağaadam ve balıkadamların sertifika törenine katıldı.

Bakan Soylu’ya açılış ve mezuniyet töreninde,  Vali İlhami Aktaş, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı, İl Gençlik Kolları Başkanı Alperen Uysal,  AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş, il ve ilçe yöneticileri de eşlik etti.

Öte yandan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çanakkale'de, İl Jandarma Komutanlığı'nı da ziyaret etti, Bakan Soylu’ya ziyaretinde Çanakkale Valisi İlhami Aktaş,  Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve AK Parti İl Başkanı Naim Makas da eşlik etti.

Hasan Sami Er