Bu ziyaretler kapsamında Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği (CEMLİSDER)’İ ziyaret eden heyeti Dernek Başkanı Ahmet Özel ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
 
Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun yanı sıra derneğin önceki dönem başkanları, danışma kurulu üyeleri, özel sektör temsilcileri, esnaflar, eğitim yöneticileri, çiftçiler ve dernek üyeleri de ziyaret sırasında hazır bulundular.
 
Dernek Başkanı Ahmet Özel, Rıdvan Uz ile birlikte ziyarete gelen, İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, İl Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aşık, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran, Lapseki İlçe Başkanı Yakup Uzun, Gelibolu İlçe Başkanı Hakan Alış, Ezine İlçe Başkanı Zühtü Şansal Erdil, Merkez Gençlik Politikaları Başkanı Günay Ozan, Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı, Merkez İlçe Kadın kolları Başkanı Mediha Yılmaz, önceki dönem İl Başkanı, Çanakkale Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Uslu ve Burak Kunt ile İl Yönetim Kurulu Üyelerinie derneğimizi ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, bu genç kadroyu burada ağırlamaktan memnun olduk diyerek karşıladı. Misafirlere hoşgeldiniz diyen Başkan Özel, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve meslek eğitiminin önemini dile getirdi.
Başkan Ahmet Özel konuşmasında, “Derneğimiz, birlik, beraberlik ve dayanışmayı temel prensip almıştır. Ahilik kültürümüzdeki yapı taşları olan sevgi, saygı, yardımlaşma, hayırseverlik, iş birliği, doğruluk, herkese eşit mesafede durma, adaletli olma, dürüstlük ve güvenilirlik gibi değerlerin hayat bulması, yaygınlaşması, üretim, iş ve ticaret dünyasına da dinamizm kazandırabilecektir.” dedi.
“Meslek eğitimi almış çok farklı alanlarda başarı göstermiş arkadaşlarımız ile birlikteyiz” diyerek, “Meslek eğitiminin bir disiplin süreci olduğunu, iş ve işlem basamaklarını oluşturarak başarıya ulaşmanın bir yol olduğunu” ifade ederek, ziyaretçilere meslek eğitimi konusundaki görüşlerini sordu.
Rıdvan Uz önce ziyarette bulunanları birer birer tanıştırdı. Samimi ve sıcak karşılamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ülkemizin sosyal, ekonomik, siyasal durumunu hakkında yaptığı değerlendirmeden sonra yapılabilecekler hakkında da bilgi verdi. Eğitim ve meslek eğitimin sorunlarını bildiklerini söyleyen Sayın Rıdvan Uz, çalıştaylarla yapılabileceklerin belirlendiğini, liyakat esası ile görevlendirmelerin yapılması gerektiğini, yetki ve sorumlulukların paylaşılması gerektiğini ifade etti.
İYİ Parti İl Başkanı ve ilçe başkanlarının konuşmalarından sonra soru ve cevaplarla devam eden toplantı, samimi bir ortamda gerçekleşti.
Dernek Başkanı Ahmet Özel, derneklerine ziyarete gelen İYİ Partililere, bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Hasan Sami Er