2 yıllık zorunlu bir aranın ardından katılımcıların iddialarına göre maraton, bu sene Türkiye’nin en güzel parkurlarından biri olan Bozcaada’da koşuldu. Bahar ve spor coşkusunun doruklara çıktığı bu maraton etkinliğine katılanlar oldukça memnundular.
 
Adidas Bozcaada Yarı Maratonu ve 10K Koşusu, doğal güzellikleri ve bahar atmosferi ile unutulmayacak bir parkur vaad etti. Katılımcıların kendini test edip ve sınırlarını zorladığı bu parkurda eşsiz bir koşu deneyimi yaşadıkları bir etkinlik oldu.
 
3 gün boyunca süren ve birçok etkinliğin sergilendiği adidas Bozcaada Yarı Maratonu, dopdolu programıyla 3-5 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Bağ yürüyüşü, Plaj Voleybolu, Ayazma Plajındaki etkinlikler katılımcıları oldukça eğlendirdi.
 
Bu arada sürdürülebilirliğin önemli bir parçası olarak karbon salınımının asgari düzeyde tutulması için Geyikli Belediyesi, adidas Bozcaada Yarı Maratonu’na katılan koşuculara özel bir park alanı tahsis etti. Aracı ile adaya gelenler için özel olarak açılan bu park alanına araçlarını ücretsiz  bırakabilecekler. Böylece Ada içerisindeki yolculuğa araç olmadan devam ederek adanın eşsiz doğasını korumaya katkıda bulunacaklar. Katılımcılar alternatif olarak koşu sponsorlarından Fenix’in elektrikli araçlarını da kullanabilecekler. Organizasyonu düzenleyenler Geyikli Belediyesi’ne yapmış olduğu bu güzel jest için teşekkür ettiler.

Şenay Azman