ŞARKININ TÜM GELİRİNİ ÖMÜR BOYU ÇOCUK ESİRGEME KURUMUNA BAĞIŞLADI
Çanakkaleli müzisyen ve besteci Arda Yalın Çanakkalelileri gururlandıran ve müzil piyasasında örnek alınması gereken bir karar imza attı. Şair Şebnem Mızrak’ın, “Aşk Gider Mi?” isimli kitabında yer alan “Dallarım Kırıldı” isim şiir; Müzisyen Arda Yalın tarafından bestelenerek, 5 dakikalık bir parçaya dönüştürüldü. 24 Mart’ta Dijital platformlarda yayımlanan parçanın tüm gelirleri, her ay düzenli olarak Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlanacak. “Dallarım Kırıldı” ’nın üretim sürecini anlatan Arda Yalın “Müzik yapmak hep içimde olan bir şeydi, hep istiyordum. Yıllarca enstrüman çaldım, kendimi bildim bileli de şarkı yazıyorum. Artık bir şekilde yayınlamam gerektiğini düşündüm. Çünkü yaptığım besteleri tanıdığım insanlara dinletiyordum ve çok beğeniliyordu. Ziraat okuyordum ben normalde, okulumu da bitirince artık zamanının geldiğini düşündüm. Okuduğum bölümle alakalı bir şey yapmıyorum, sadece müziğe yoğunlaşmış durumdayım. Benim şarkılarım elden ele dolaşıyordu. Şebnem Hanım da bir şekilde dinlemiş. Yazdığı şiirlerin şarkıya dönüşmesini hep hayal ettiğini söyleyerek, ‘yapar mısın böyle bir şey’ diye bana sordu. Ben de ‘en azından deneriz, belki güzel bir şey çıkar’ dedim. İlk denememizde benim müzik dışındaki hayatımın yoğunluğu dolayısıyla bırakmak zorunda kaldım. Şebnem Hanım’a, ‘ben bunu şu an yapamayacağım ancak belki ilerleyen süreçlerde konuşur, görüşürüz’ dedim. Geçtiğimiz yıl başlamak nasip oldu. Okulu bitirmemle beraber bir denemeyi düşündüm. Şarkıyı revize ede ede son haline getirdik, yayımladık. Geri dönüşleri çok güzel oldu” şeklinde konuştu.

GELİRİ İYİ BİR AMAÇ İÇİN KULLANILSIN İSTEDİK
Şarkıdan elde edilecek tüm gelirleri Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlayacaklarını belirten Yalın, “Bizim için bir gönül işi oldu bu şark. Bir amaç için yapmadık, istediğimiz için yaptık. Madem belirli bir oranda gelir elde edilecek bu parçadan, o halde iyi bir amaç için kullanalım diye düşündük. Şebnem Hanım da çok yardımsever bir insan olarak, kendi hayatını o şekilde yaşıyor. Bu sözler, beste, hayırlara vesile olsun, böyle bir dilek ile tutsun yolunu…” dedi.

BAĞIŞIMIZ ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDAN İTİBAREN ESİRGEME KURUMU HESABINA YATACAK
Mart ayında yayınlanan parçadan kazanılacak olan miktarın sosyal medya platformlarından 2-3 ay içinde yatırıldığını ileten Yalın, “Önümüzdeki ay geri dönüşünü alacağız muhtemelen ancak 23 Nisan’da biz kendimizce bir bağışta bulunduk” diyerek önümüzdeki aylarda gelir akışının sağlanacağını ifade etti.

Şenay Azman