Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Atabağı Belediyesinin girişimi ile beldede öğrenim gören ilk ve ortaokul öğrencileri ile öğretmenler Çanakkale’yi gezdi.
  
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen geziye kendisi de katılan belediye başkanı Tayyar Lale yaptığı açıklamada “Atabağı İlkokulu ve 30 Ağustos Zafer Ortaokulu’nun öğretmenleri, öğrencileri ve idarecilerin katılımıyla şehitler diyarı Çanakkale'ye Adalar Rotary Kulübünün katkılarıyla gezi düzenledik.

İlk defa ailelerinden ayrılan öğrenciler, tarihimizin kilit noktası sayılan ‘’Çanakkale Zaferi’’nin yaşandığı mekânları görmenin heyecanını yaşadılar. Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı ve Deniz Savaşları, Rumeli Mecidiye Tabyası, Şahindere Sargı Yeri Hastane Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi, Ertuğrul Koyu Yahya Çavuş Şehitliği, Alçıtepe Köyü ile Gelibolu Yarım Adasında bulunan, Anzak Koyu ve Arıburnu Gezintisi, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlısırt ve Avustralya Anıtı, Kırmızı Sırt Tünel ve Siperler İncelemesi, Lağım Savaşlarının Geçtiği Tüneller, 57. Alay Şehitliği Ziyareti, Conkbayırını gezdik. Gezi boyunca dillerinden Çanakkale Türküsünü düşürmeyen öğrencilerimiz, rehber eşliğinde ziyaret edilen yerlerde duygulu anlar yaşadılar “ dedi.
 
Şenay Azman