19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında çelenk sunma töreni düzenlendi. Ulusal bağımsızlığımızın 103. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Çanakkale Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş, Çanakkale Baro Başkanı Av. Soner Aydın, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan bürokratlar ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Tören Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumu, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan yaptığı konuşmada, “Bugün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesini Anadolu’da elden ele gönülden gönüle dolaşarak, Çanakkale Ruhunun yeniden yeşerdiği gündür. Özgürlük ve bağımsızlık uğruna, 250 bin vatan evladının şehit verildiği manevi başkentimiz Çanakkale’mizden kurtuluşa giden yolda milli birlik ve beraberlik temellerinin atıldığı tarihten 103 yıl sonra bir 19 Mayıs günü sabahı, sizlere seslenmekten onur duyuyoruz. Ulusumuzun, bağımsızlık ve hürriyeti söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahramanca bir tutum sergilendiğini tüm dünya Çanakkale Savaşları’nda bir kez daha görmüştür. İşgal altındaki vatan topraklarında umutların tükenmeye başladığı bir dönemde ise Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Böyle bir millet, esir yaşamaktansa mahvolsun daha iyidir. Öyleyse ya istiklal ya ölüm!’ söylemiyle ortaya koyduğu stratejik yaklaşımları sayesinde Samsun’a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur" dedi.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı, İnönü Caddesi, Piri Reis Caddesi ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerinden Çağlar Kaynak basketbol sahasına kadar bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi. Törenin ardından yapılan Bayrak Yürüyüşü ve Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda etkinlikler düzenlendi. Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında devam eden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, ülkemizi 2020 Tokyo olimpiyat Oyunlarında temsil eden milli atletimiz Oğuz Uyar’ın gençlik adına konuşması ile başladı. Yapılan konuşmanın ardından, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” temalı liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren Bayramiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İpek Savran, Biga İÇDAŞ Fen Lisesi öğrencisi Hiranur Çelik ve Çanakkale Fen Lisesi öğrencisi Ecenur Çapar’a Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ile Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit tarafından ödül verildi. Gençler tarafından hazırlanan halk oyunları, taekwondo ve jimnastik gösterilerini izlendi. Protokol üyeleri, kordon boyunca kamu kurum ve kuruluşların açtığı stant ve sergileri ziyaret ettiler.
 
Ogün İna