Maliyet yükseklikleri ve değişen kur ülke genelinde okul inşaatlarını durdurdu. Başta İstanbul olmak üzere 5 kentte okul ihaleleri iptal edildi. Yalnızca İstanbul’da son bir ay içinde 64 okulun ihalesi iptal olurken yurt genelinde 2021 yılında inşaatından vazgeçilen okul sayısı 90’ı buldu. Çanakkale’de iptal edilen okul ihalesinin bulunmadığını ifade eden Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, “Çanakkale Belediyesi’nin ve İl Özel İdaresi’nin açtığı ihalelere müteahhitler girmiyor, çünkü maliyet yüksek, kar değil, zarar ediliyor” dedi.
Enflasyon rakamları ve zam yağmuru inşaat maliyet endeksini yükseltmeye devam ederken yükselen endeks inşaat ihalelerini de olumsuz etkiliyor. MEB'in okul ihaleleri iptal ediliyor.  Başta İstanbul olmak üzere 5 kentte okul ihaleleri iptal edildi. Yalnızca İstanbul’da son bir ay içinde 64 okulun ihalesi iptal olurken yurt genelinde 2021 yılında inşaatından vazgeçilen okul sayısı 90’ı buldu. İhalesi iptal edilen okullar sadece İstanbul’da değil, Antalya’da,  Aydın’da, Diyarbakır’da, Manisa’da okul inşaatı ihalesi iptal edildi.
“Çanakkale Belediyesi’nin ve İl Özel İdaresi’nin ihalelerine katılım yok, nedeni de maliyet yüksekliğidir”
Çanakkale’deki genel durum ile ilgili İşte Çanakkale Gazetesi’ne bilgi veren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, “İnşaat ihale iptalleri İstanbul ağırlıklı olmak üzere Türkiye genelinde devam ediyor. Çanakkale’de okul ihalelerine ilişkin bir iptal yok.  Maliyetler yüksek, kamu müteahhitleri haklı, çünkü anahtar teslim istenen projelerde bugün 10 liraya aldığınız malzemeyi, bir iki hafta sonra aynı rakama alamıyorsunuz. Kar değil, zarar ediliyor. Aynı şekilde iptaller TOKİ’de de yaşanıyor. Şu anda Çanakkale’de bir iptal yok ama durum bu. Kentimizde de Çanakkale Belediyesi’nin ve İl Özel İdaresi’nin ihalelerine katılım yok, nedeni de maliyet yüksekliğidir” dedi.
Özel Haber: Mine Tarım