‘Şehit Aileleri ve Gönüllüler’ projesi kapsaminda gençlerimize milli, manevi degerlerimizi anlatabilmek, tarihi zenginligimizi ögretebilmek, gençlerimiz ve şehit ailelerimiz arasindaki bagi güçlendirmek amaciyla Kirşehir Şehit Aileleri Dernegi tarafindan Çanakkale gezisi düzenlendi. 21 genç ve 21 şehit ailesinin katildigi programda 42 kişi tarihi yerinde yaşama imkani buldu. 

Tarihi Gelibolu Yarimadasinda Şehitlik ziyaretlerinde bulunan ve ardindan Çanakkale Savaşlari Simülasyon Merkezini gezen gençler ve şehit aileleri milli ve manevi degerleri yerinde görerek yaşadi. Gezi hakkinda degerlendirmelerde bulunan Kirşehir Şehit Aileleri Dernek Başkani Mutlu Kiliçaslan, Çanakkale’de eşi ve benzeri olmayan bir destan yazildigini söyledi. 

Çanakkale’nin mutlaka görülmesi gerektigini ifade eden Kiliçaslan, “Çanakkale'de ecdadimiz eşi benzeri olmayan bir destan yazmiştir. Onlarin zorluklara ragmen kazandiklari zaferin kalintilarinin bulundugu Çanakkale her vatandaşimizin görmesi gereken bir yerdir. O ruhu, manevi duyguyu hissetmek çok kiymetlidir. Bu bilinci ailelerimize ve yeni nesillerimize taşimamiz o şehitlerden ve gazilerden üzerimize düşen bir borçtur.”dedi. 


Kaynak: İHA