Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 24. Başkanlar Kurulu Toplantısı Konya'da gerçekleştirildi. Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Hafize Akıncı, ÇGC’nin Kurucu ve Onursal Başkanı Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı ile birlikte Konya’da gerçekleşen Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 24. Başkanlar Kurulu Toplantısı Konya'da Dedeman Otel’de başladı. Toplantıda internet yasası ve basın meslek yasası konuları ile gazetecilerin sorunları görüşüldü. Pandemi’ den dolayı uzun süredir biraya gelemeyen 81 ilin Gazeteciler Cemiyeti Başkanları, çatı kuruluş Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı ile bir araya geldi. Çanakkale basınının A’ dan Z’ ye sorunlarını, Başkanlar Kurulu toplantısında dile getiren ÇGC Başkanı Hafize Akıncı, “BİK’ in belirlediği resmi ilan bedellerinin, yeniden güncellenmesi şart” dedi.
‘Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 24. Başkanlar Kurulu Toplantısı’na Vali Vahdettin Özkan, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Anadolu Gazeteciler Federasyonu (ANAGF) Genel Başkanı Sefa Özdemir, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF) Genel Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun, Ege Gazeteciler Federasyonu (EGF) Genel Başkanı Cem Kaytan, Güney Doğu Gazeteciler Federasyonu (GDGF) Genel Başkanı Mehmet Çelik, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Adem Alemdar, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) Genel Başkanı Erdoğan Erişen, Marmara Gazeteciler Federasyonu (MGF) Genel Başkanı Ramazan Demir ve Gazeteciler Cemiyet Başkanları ile temsilcileri katıldı.
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 24. Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldı. Programda konuşan Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Konya’mıza hoş geldiniz. Böylesine nitelikli insanlarla bu toplantının İlimizde icra ediliyor olmasından ve sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Teknolojik gelişmelerin de etkisiyle toplumsal beklentilerin de değiştiği dinamik süreçte tüm kurumlar insanların ihtiyaçlarına göre refleks geliştirmektedir. Tüm sektörlerle alakadar olan basın kurumunun da bu dinamik süreçte önemi daha da artmaktadır. Basın kuruluşlarımızın kamu yararını esas alarak daha kurumsal bir yapıya büründürülmesi amacına hizmet edecek olan bu toplantı şehrimiz adına büyük bir zenginliktir’’ dedi.
81 İlin Gazeteciler Cemiyeti’nin çatı kuruluşu, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, Pandemi sürecinde daha da biriken ve daha da artış gösteren,  Türkiye Yerel Basınının sorunlarına çare bulunmasını istedi. Başkanlar Kurulu Toplantısı ardından, 81 ilin cemiyet başkanları, ortak bildirgeye imza koydu.
 “SORUNLAR, BİR DEĞİL İKEN, BİN OLDU. SALGIN SÜRECİNDE BÜYÜDÜ DE BÜYÜDÜ”
Konfederasyon Başkanı Nuri Kolaylı, günden güne ağırlaşan ekonomik koşulların, Türkiye Yerel Basınını bitme noktasına getirdiğine dikkat çekti. Yerel basının can suyuna ihtiyaç duyduğunu savundu. Basın İlan Kurumu (BİK)’ nun,  Resmi ilan bedellerinde acil güncellemesinin gerektiğine de işaret eden Kolaylı, Başkanlar Kurulu’nun Ortak bildirgesinde çarpıcı tespitlerin tek tek sıralandığını söyledi. 81 İlin gazetecilerinin temsilcileri, Hz. Mevlana türbesi başta, Çatal Höyük gibi Konya’nın tarihi mekanlarını da ziyaret etti.
Mine Tarım