Bu seçim sonuçlarının ardından İl Genel Meclisinde ve komisyonlarında üstünlüğünü kaybeden CHP Köylere Hizmet götürme Birliği Encümenini de de üstünlüğü AK Partiye kaptırmış oldu. CHP‘nin encümen adayı olarak seçimlere giren Ömer Ar’ın Çanakkale merkez mahalle ve köy muhtarlarının 52’ninin sadece 7’sinin oyunu alabilmesi kulislerde” CHP HAVLU ATTI”, “CHP, İl Genel Meclisinde ve Köylere Hizmet Götürme Birliğinde erken tatile çıktı” şeklinde yorumlandı.

ÖMER AR KÜRSÜ KONUŞMASINDA PARTİSİNE SİTEM ETTİ
Çanakkale Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Mayıs ayı Toplantısına yapılan encümen üyeleri seçimi damga vurdu. Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği 2022 Yılı Mayıs Ayı Toplantısı, Birlik Başkanı Abdullah Köklü başkanlığında,  İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, merkez İl Genel Meclis Üyeleri, merkez mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla, Çanakkale İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından birlik işlerinin görüşülmesi ile başlanıldı. Toplantıda faaliyet ve kesin hesap raporlarının oylanmasının ardından encümen üyelerinin seçimine geçildi. İlk olarak encümende İl Genel Meclisini temsil edecek olan merkez İl Genel Meclisi üyelerini seçimi yapıldı. İki üye seçimi için CHP’den Ömer Ar, AK Partiden ise Şener Akçay ve Tülay Ömercioğlu aday oldu. CHP’den aday olan Ömer Ar seçim öncesi kürsüden yaptığı açıklamada adeta partisine sitem etti. Ar, merkez mahalle ve köy muhtarlarına hitaben yaptığı konuşmada partisinden encümen adayı olacağını 1 gün önce öğrendiğini ifade ederek, “Benim aday olmam  son 1.5 güne sıkıştı. Bu konuda kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum. Bu durum zamanı gelince konuşulacak tartışılacak bir durum.  Bu zaman sıkışıklığı nedeni ile hiçbir muhtarı arama ziyaret etme ve bu sıkışık süreçte sadece bana oy verin demek, oy isteme gibi bir hareket içine giremedim, zaten girmezdim. Bu benim kişilik yapıma da uymazdı. Ben oylarınıza talibim” dedi.

Ardından encümende yer alacak merkez İl Genel Meclisi üyelerini belirlemek için oy kullanmaya başlandı. Sandıkların açılmasının ardından Adaylardan AK Partili Şener Akçay 47 oy, AK Partili Tülay Ömercioğlu 41 oy, CHP’li Ömer Ar ise 10 oy aldı. Bu sonuçların ardından Şener Akçay ve Tülay Ömercioğlu  Encümen  üyeleğine  seçildiler. Ecümenin köy Muhtarı adaylarından Akçapınar Köy Muhtarı  
Ömer Kaya 33, Kızılkeçili Köy Muhtarı  Ahmet Kaptan 28, Erenköy köy Muhtarı Bülent Bayat ise 26 oy aldı. Bu sonuçların ardından Encümene muhtarları temsilen Ömer Kaya ve Ahmet Kaptan seçilmiş oldu.
Çanakkale Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyeliğine, Encümenin Doğal üyesi olan Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İlmettin Köklü, Şener Akçay ve Tülay Ömercioğlu, Ömer Kaya ve Ahmet Kaptan seçilmiş oldu.

Ogün İnal