AGRI-girişimcilik ve EcoInnovation için stratejik ortaklık Erasmus Programı kapsamında finanse edilen AgriEco projesi kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kemal Çelik ve Prof .Dr. Harun Baytekin’in liderliğinde Bulgaristan’ın Eski Zağra kentindeki Trakya Üniversitesi’ne eğitim amaçlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Çalışmalara Bulgaristan Trakya Üniversitesi, Filibe Üniversitesi, Yunanistan Makedonya Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri de katılım sağladı.

Proje kapsamında Ziraat Fakültesinden Doktora Öğrencileri Umut Songur ve Ece Coşkun ile birlikte Tarla Bitkileri ve Tarım Ekonomisi Bölümleri lisans öğrencileri eğitim ve uygulama çalışmalarına iştirak etti. Daha önce Çanakkale’de yapılan eğitim çalışmalarını geliştirmek ve farklıkları ortaya koymak için gerçekleştirilen programda eğitim yanında uygulama örnekleri de anlatıldı.

Projenin bilgi, beceri ve kaynaklardan sinerji yaratmayı, yüksek öğrenim öğrencilerini bu alanda desteklemeyi, somut yanıtlar sağlamayı, öğrencilerin girişimcilik niteliklerini artırmayı hedeflerken, örgün eğitime alternatif değil, üniversiteden işe geçişi kolaylaştırmayı amaçlıyor.
 
Proje organizasyonunu gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Darina Zaimova, öğrencileri kurumlarında ağırlamaktan çok mutlu olduğunu, farklılıkları görebileceklerinden emin olduğunu, bu tür projelerin gençleri hayata hazırlamada çok önem taşıdığını dile getirdi.
 
Mine Tarım