AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Avrupa Hukuk Yoluyla Demokrasi Komisyonu diğer adıyla Venedik Komisyonu ile TBMM’de bir araya geldi.

Çanakkale’deki yoğun programlarının ardından Ankara’da çalışmalarına devam eden Turan yaptığı açıklamada, “Avrupa Hukuk Yoluyla Demokrasi Komisyonu Üyesi Veronika Bilkova, Seçimler ve Siyasi Partiler Bölümü Başkanı Pierre Garrone ile beraberlerindeki heyeti TBMM'de misafir ederek Seçim Kanunu ve Türkiye-AB ilişkileri üzerine konuştuk. Avrupa’yla ilişkilerimizi, karşılıklı menfaatler temelinde canlandırmak istiyoruz. AB ile ticari, ekonomik ve sosyal bağlarımız var. AB en büyük ticaret partnerimiz konumunda. AB üyeliği Türkiye için hala stratejik hedef olmayı sürdürüyor.” şeklinde konuştu.
Görüşmeye TBMM Adalet Komisyonu Başkanı, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TBMM AB Uyum Komisyon Başkanı, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ve TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Üyesi, Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik katıldı.