Bayramiç Ziraat Odası’nın girişimleri, Çanakkale Ticaret Borsasının destekleriyle 05.02.2021 tarih, C2021/057 başvurusu numarası ile müracaatı yapılarak koruma altına alınan “Bayramiç Zeytinyağı” Türk Patent Enstitüsü’nün 2022/124 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninde yayınlanarak 05.05.2022 tarihinde tescil edildi.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S. Kaya Üzen, “İlimiz tarımsal ürünlerini haksız rekabetten korumak ve özgünlüğünü tescilleyerek tarımsal ürünlerimize ayırt edici nitelikler kazandırmak adına Bayramiç Ziraat Odası Başkanlığımızca başvurusu yapılan Bayramiç Zeytinyağının coğrafi işaret tescili alındığını memnuniyetle öğrendik. Kültür mirasımıza sahip çıkan Bayramiç Ziraat Odası Başkanımız Sayın İsmail Pehlivan’ı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bayramiç’imize, Çanakkale’mize, ülkemize hayırlı olsun.

Çanakkale’miz; 115 farklı ürünün üretildiği, bu ürünlerden 47 tanesinin de üretim miktarı bakımından ülke üretiminde ilk on sırada yer aldığı, Türkiye Tarım ve Hayvancılığının lokomotif şehirlerinden biridir. Çanakkale’mizde, markalaşma niteliğine sahip pek çok değerimiz bulunuyor. Bayramiç Zeytinyağımızın tescillenmesi ile ilimizde coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısı 9’a yükselmiştir.

Coğrafi işaret tescili sayesinde hem üreticilerimiz kazanacak hem de tüketicilerimiz doğru ürünle buluşacaktır. Bu yüzden ilimizde yürütülmekte olan coğrafi işaret tescil alma çalışmalarını çok önemsiyoruz.  Bu bağlamda bölgemizle özdeşleşen ürünlerin coğrafi işaretli ürünler listesine girmesi, pazarın genişlemesi, güçlendirilmesi ve istihdamın artırılması için Çanakkale Ticaret Borsası olarak her zaman, destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi