Çanakkale merkezde valilik yanında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan İl Özel İdare eski binasının yıkım işlemleri sırasında çıkan tozların ardından bırakılan demir yığınları da vatandaşı çileden çıkarttı.

Daha önce güçlendirme çalışmaları yapılan ve çatlaklar nedeniyle 2017 yılında boşaltılan İl Özel İdare eski binasında bir süredir devam eden yıkım işlemleri nedeniyle toz duman içinde kalan çevre sakinleri, iki aydır bırakılan demir yığınları ve devam eden toz kalkma riski nedeniyle zor durumda kaldı.

Bölgede oturan vatandaşlardan biri olan G.S, “İki yıldır yıkıldı, yıkılacak çilesi bitmedi. En son yıkıldı toza boğulduk, yıkım bitti şimdi de yıkılan binanın yanındaki boş alana demirleri ve atıkları yığdılar. Rüzgar nedeniyle toz kalkıyor. İki aydır evde oturamıyoruz, konserve kutusu içine hapis edildik. Eşim 70 yaşında kanser tedavisi gördü.  Sağlığımız için endişe ediyoruz. Belediyeye, İl Özel İdare’ye şikayetimizi bildirdik, çözüm yok, lütfen bu duruma bir çözüm bulunsun” dedi.

Hasan Sami Er