Ulaştırma Bakanı Adil Karaismanoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında Çanakkale 1915 Köprüsü’nün geçişleri ve feribot ücretlerine yapılan fahiş zamlarla ilgili söylediği sözler gündem oldu.

Habertürk’te yayınlanan Kübra Par’ın programına konuk olan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çanakkale Köprüsü'nden geçişe yönlendirmek için feribota zam yapıldığı eleştirilerini yanıtladı. “45 bin araçlık garanti veriliyor, 6 bin araç geçiyor, burada bir hesap hatası yok mu? “ sorusuna cevap veren Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Kesinlikle yok” derken, feribot zamları ile ilgili ise, “İBB nasıl zam yaptıysa, onu da benzeri bir akılla yaptılar demek ki” dedi.

Bakan Karaismaismaioğlu’nun sözlerini eleştiren Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer ise, “Sayın Bakan GESTAŞ’ı kimin yönettiğini bilmiyor sanırım, belediyeyi suçluyor. 2006 yılından beri Çanakkale’deki feribot ulaşımını il özel idaresi şirketi Gestaş yönetiyor sayın bakan” derken Çanakkale'deki feribotları işleten GESTAŞ şirketinin devlete ait olduğuna dikkat çekti.

Mine Tarım