Çanakkale Belediyesi Yerel Kalkınma Birimi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Mesleki Uygulama dersine katılarak, Çanakkale Belediyesinin yerel kalkınma çalışmalarını anlattı.
 
Yerel Kalkınma Birimi personellerinin katılımı ile gerçekleşen uygulama dersinde, birim faaliyetlerinin yanı sıra hayata geçirilmesi planlanan yeni projeler ve kooperatiflerin markalaşma süreçlerine ilişkin Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğrencileri ile bilgiler paylaşıldı. Derste ayrıca Çanakkale'deki kooperatiflerden de örnekler verilerek, kooperatiflerin durum analizi ve pazarlama planlarıyla ilgili de sunum gerçekleştirildi. Uygulama dersi, öğrencilerden gelen soruların cevaplanması ile sona erdi.
 
Uygulama dersinin ardından Yerel Kalkınma Birimi personelleri, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker'i makamında ziyaret etti. Karşılıklı sohbet ortamında geçen ziyarette Yerel Kalkınma Birimi tarafından planlanan projelerin yanı sıra, tarımsal alanda fa yapılabilecek işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
 
 
Haber Merkezi