Çanakkale İl Genel Meclisi Nisan ayı 2. Oturumunda gerçekleştirilen Komisyon Üyesi Seçimlerinin ardından Çanakkale İl Genel Meclisinde yeni dönemde görev yapacak olan komisyon üyeleri belli oldu. İl Genel Meclisinin en önemli komisyonları olan ve 7’er üyeden oluşan Plan Bütçe Komisyonu ve İmar ve Bayındırlık Komisyon üyeleri seçimlerinde oy üstünlüğünü kullanan AK Parti bu komisyonlara 4’ er İl Genel Meclisi Üyesi sokarak komisyon kararlarının alınmasında üstün konuma geçmiş oldu.
 
Komisyon seçimlerinin ardından komisyonlar ve komisyonlarda yer alan İl Genel Meclisi üyeleri şu şekilde oluştu: 
 
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU: Bülent Korkmaz, Ömer Şahin, Turan Tümay, Hakkı Sezen, Güneş Pehlivan, Sadık Göğüsgeren, Enver Koç. İmar Ve Bayındırlık Komisyonu: Murat Yahya Sezgin, Şener Akçay, Bülent Korkmaz, Ali Rıza Sayın, Ali Özkan Aldemir, Levent İrez, Recai Ertan. Eğitim Komisyonu: Hilmi Ünal, Hasan Engin, Ömer Ar, Ali Şinasi Tınaz, Halil Duymaz. Basın Yayın Tanıtım Ve Medya Komisyonu: Tülay Ömercioğlu, Ömer Şahin, Hakkı Sezen, Güneş Pehlivan, Nihat Öner.
Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu: Murat Okan, Saim Yılmaz, Zeki Sezer, Hüseyin Aşkın Gülşen, Nizamettin Akça. Çevre ve Sağlık Komisyonu: Saim Yılmaz, Oktay Arslan, İsmail Gürses, Nizamettin Akça, Güneş Pehlivan. Tarım ve Orman Komisyonu: Şener Akçay, Nurullah Bozkurt, Nizamettin Akça, İsmail Gürses, Nihat Öner. Turizm Komisyonu: Halil Özer, Serhad Sürücü, Halil Duymaz, Ali Şinasi Tınaz, Ali Rıza Sayın. Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu: Murat Yahya Sezgin, Recai Ertan, Hüseyin Aşkın Gülşen, Ali Rıza Sayın, Sadık Göğüsgeren. Milli Parklar Komisyonu: Turan Tümay, Hilmi Ünal, Ali Şinasi Tinaz, Ömer Ar. Stratejik plan komisyonu: Serhad Sürücü, Erdal Güler, Levent İrez, Ömer Ar, Erdinç Ceylan. Denizcilik Komisyonu: Nejat Önder, Hasan Engin, Şerafettin Alkan, Ali Özkan Aldemir, Hakkı Sezen. Meclis Araştırma ve Hukuk Komisyonu: Nejat Önder, Tülay Ömercioğlu, Şerafettin Alkan, Sadık Göğüsgeren, Nihat Öner. Gençlik ve Spor Komisyonu: Murat Okan, Erdal Güler, Erdinç Ceylan, Hüseyin Aşkın Gülşen, Nizamettin Akça. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu: Halil Özer, Oktay Arslan, Ali Özkan Aldemir, Halil Duymaz, Erdinç Ceylan. Hayvancılık Süt ve Süt Ürünleri Komisyonu: Nurullah Bozkurt, Enver Koç, İsmail Gürses, Zeki Sezer, Sadık Göğüsgeren.
 
 Ogün İnal