Balıkçı 286 Restaurant’ta düzenlenen iftar programına Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş’ın yanı sıra 2’nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG. Yarbay Ercan Oran, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, kamu kurum müdürleri, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Şube Başkanı Gülşen Uz, Anadolu Şehit Aileleri Derneği Şube Başkanı Sebahat Korkmaz Demir, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Doğan, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şube Başkanı Muharrem Şahin ile şehit aileleri ve gaziler ile aileleri katıldı.
Çok sayıda şehit ailesi, gazi ve gazi yakınlarının katıldığı iftar yemeğinde konuşan Vali İlhami Aktaş, “Şehit ailelerimiz ve yakınları bizlere şehitlerimizin emanetleridir. Sizlere bu iftar soframızı şereflendirdiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize huzurlu bereketli bir ömür diliyorum” diye konuştu.
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgün Gökhan da, “Şehit aileleri ve gazi yakınları için verilen iftar ile orucumuzu açtık. Kendilerine minnettar olduğumuz şehit aileleri ve gazi yakınları ile bir arada olmak ne güzel. Allah tutulan oruçları kabul etsin” dedi.
 
Hasan Sami Er