Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Tanıtım Programı öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında, farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan nörogelişimsel bir bozukluk olan Otizm, her coğrafyada ve her sosyoekonomik düzeyde görülebiliyor. Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2 Nisan’ı ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edildi. Sessiz, içine kapanık, nasılsa konuşur gibi bazı yanlış inanışlar ya da toplum tarafından damgalanma kaygıları, otizmli çocukların tanı ve tedavisinde gecikmelere yol açabilirken  bu bireyleri topluma kazandırmak amacı ile her yıl 2 Nisan’da bir çok  etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu farkındalık etkinliklerinden birini de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğrencileri gerçekleştirdi.

ÇOMÜ’lü öğrencilerin katkıları Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Sevimay Çanlıoğlu’nun ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımı ile 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında farkındalık yaratmak amacı ile bir yürüyüş gerçekleştirdi. ‘Otizme Mavi Işık Yak’ ‘Otizmi Farket Bizimle Yürü’ sloganları ile gerçekleştirilen yürüyüşe,  ÇOMÜ’lü öğrencilerin yanı sıra Otizmli çocuklar, aileler ve çok sayıda vatandaş katılarak destek verdi. Golf Çay Bahçesi önünden başlayan ve İskele Meydanı’na kadar süren yürüyüşte sloganlar atan öğrenciler, farkındalık oluşturdu. İskele Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından bir açıklama yapan öğrenciler, hem Otizm hakkında bilgi verdiler, hem de farkındalık amacı ile gerçekleştirilen yürüyüşe katılım sağlayarak, farkındalık oluşturanlara teşekkür ettiler.
Ogün İnal