Kepez Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Kepez Geleneksel Deve Güreşleri Festivali hafta sonu gerçekleştirildi.  Pehlivan develerin er meydanında kozlarını paylaştığı güreşlere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Kültürümüzün önemli geleneklerinden birisi olan deve güreşlerine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ve parti yöneticileri, 24.Dönem Çanakkale Milletvekili CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, CHP eski İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Erdal Gezen, CHP eski İl Başkanı Hamza Karagöz ve vatandaşlar katıldı.

Kepez Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 2’incisi gerçekleştirilen  Geleneksel Deve Güreşleri Festivali  kortej yürüyüşü ile başladı. Güreşlerden bir gün önce gerçekleştirilen kortejde hem develer tanıtılırken hem de Belediye Başkanı Birol Arslan ve Güreş Ağası Salih Yıldız rafından vatandaşlar güreşe davet edildi.  Güreşlere 100’e yakın deve katılım sağlarken, vatandaşlar da kıran kırana geçen güreşlere yoğun ilgi gösterdi. Soğuk havaya rağmen ilginin yoğun olduğu güreş alanında develer Başaltı ve Başpehlivanlık kategorisinde yarıştı. Seyri yüksek deve güreşi festivalinde derece alan deve sahipleri de ödüllendirildi.

Ogün İnal