Yükseköğretimin önemli paydaşlarından olan öğrencilerin; yükseköğretimde kalite güvencesi sistemine katılımını sağlamak, kalite kültürünü yaygınlaştırmak ve kalite güvencesi alanında yetkinlik kazandırmak amacıyla yürütülen Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) 2022 Kalite Elçisi Eğitim Programı, YÖKAK Öğrenci Komisyonu tarafından 26-27 Şubat, 1-2 Mart, 5-6 Mart ve 8-9 Mart tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
 
Ülkemizdeki tüm yükseköğretim kurumlarından 2 bin 93 öğrencinin başvuru yaptığı eğitime 96 farklı üniversiteden toplam 312 öğrenci katıldı. Yüzde 5’i ön lisans, yüzde 73’ü lisans, yüzde 13’ü yüksek lisans ve yüzde 9’u doktora öğrencisi olmak üzere eğitim programını başarı ile tamamlayan 244 öğrenciye kalite elçisi belgesi takdim edildi. 
 
Eğitim programları YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’ın açılış konuşması ile başladı. Programlarda YÖKAK ve YÖKAK Öğrenci Komisyonu, yükseköğretimde kalite güvencesi süreçlerine öğrenci katılımının önemi, YÖKAK’ın değerlendirme süreçlerine ilişkin temel kavramlar, YÖKAK Dereceli Değerlendirme Anahtarı, KİDR 3.0 hazırlama ve değerlendirme süreçleri hakkında bilgilere ve etkileşimli grup çalışmalarına yer verildi. Ülkemizdeki tüm üniversitelerin öğrencileri arasından seçilen öğrencilerin katıldığı bu eğitim programına Üniversitemizden Akademik Danışmanlığını Öğr.Gör.Ergül Söylemezoğlu’nun yaptığı ÇOMÜ Kalite ve Akreditasyon Topluluğu Başkanı Elif Öğlü, Topluluk Başkan Yardımcısı Beyza Bulut, Topluluk Yönetim Kurulu Üyeleri, Beyza Hamdiye Güner ile Enes Berke Ertana seçilerek katılım gösterdi.
 
YÖKAK 2022 Kalite Elçisi Eğitim Programını başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz resmi olarak kalite elçisi unvanı aldı ve YÖKAK Kurumsal Değerlendiricisi olma yolunda 14 Mart 2022 tarihinde YÖKAK tarafından gerçekleştirilen çalıştaya katılarak YÖKAK Kurumsal Değerlendirici havuzuna Üniversitemizi temsilen kayıt edildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi