Çanakkale İl Genel Meclisi’nin Mart ayı Olağan Toplantılarının 3’ncü birleşiminde Ayvacık İl Genel Meclis Üyesi Şerafettin Alkan, Küçükkuyu beldesindeki Gökçetepe Mahallesi’nde bulunan öğrenciler için ilkokul yapılması talebinde bulundu.

Yoklamanın ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Ayvacık İl Genel Meclis Üyesi Şerafettin Alkan, Küçükkuyu’nun bir ihtiyacını paylaşacağını söyleyerek, “Küçükkuyu’muzda toplam 506 ilkokul öğrencisi bulunmaktadır ve bu öğrencilerden 300’ü Gökçetepe Mahallesi’nde ikamet etmektedir. Evlerinden okullarına giderken özellikle kış aylarında büyük zorluklar yaşamaktadırlar. Belediyemiz her ne kadar yaz-kış çocuklarımızı okullarına götürse de kalabalıklaşan nüfus nedeniyle beldemize bir ilkokul daha yapılması elzemdir” dedi.
Alkan, “Gökçetepe Mahallemiz sınırlarında bulunan ve mülkiyeti Hazine’ye ait olan 131 ada 12 parselde bulunan 1.232 metrekare alanın geleceğe yapılacak en büyük yatırım olan çocuklarımızın eğitimine tahsis edilmesi konusunun fikirlerinize ve görüşlerinize sunuyorum. Beldemize kazandırılacak bu ilkokulun uzun vade hem mevcut okuldaki kalabalığı azaltacak hem de öğrencilerin eğitimde verimini arttıracaktır. Bununla beraber istihdam sağlanmasında katkıda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Şenay Azman