Seminere Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler, Mühendislik Fakültesinin 13 bölümünün aktif katılım ve katkıları ile organize edilen seminerlerin hedefini anlattı. Prof. Dr. Bekler; “Hedefimiz, başta öğrencilerimiz ve araştırmacılar olmak üzere sanayi ve endüstrideki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini icra eden mühendisler ile bilim insanlarını bir araya getirmek üzere etkileşimi sağlamak ve fakültemizin bilimsel, teknik verimini arttırmak” dedi ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.
 
“Gelecek mühendislikte” diyen Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ise bu etkinliklerin çok değerli olduğunu ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür ettiği konuşmasında şunları aktardı: “Bu sene üniversitemizin 30. yılı. Bu sene için şöyle bir hedef koymuştuk, Üniversitemizin şehri Çanakkale çok önemli bir değerdir, Çanakkale’yi bütün yönleriyle ele alalım. Daha sonra bu çalışmaları bir araya getirip ana başlıklar altında kitaplar şeklinde yayınlayalım yani esaslı bir Çanakkale külliyatı oluşturalım. O yüzden bu çalışmalar çok önemli, her bölümden beklentilerimiz var ama mühendislerimizden çok daha fazla beklentimiz var. Gelecek mühendislikte. Bu tarz projelere öğrencilerimiz de dahil olmalı, hocalarının çalışmalarında öğrenciler de yer almalı. Öğrencilerimiz kendilerini ne kadar çok geliştirirse, heyecanları bu anlamda ne kadar fazla olursa gelecekte daha başarılı olma ve başarılı çalışmalara imza atma şansları artacaktır.”
 
Konuşmaların ardından ÇOMÜ Deprem Araştırmaları Uygulama Ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler’in “Deprem Potansiyeli Dünü, Bugünü, Yarını ve Yer Mühendislik Problemleri” konulu açılış seminerine geçildi. Sunumunda sadece depremlerden değil Çanakkale yerleşiminin nasıl bir zeminde olduğunu da anlatan Prof. Dr. Bekler “Şu an için ÇOMÜ Deprem Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde 33 tane deprem istasyonu aktif olarak çalışmaktadır. Kandilli ve AFAD’tan sonra deprem araştırmalarında izlenmesi, analiz edilmesi, mühendislik parametrelerinin çıkarılmasında üniversiteler içerisinde ilk sıradayız. Bu bizim için bir gurur kaynağı” dedi.
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi