Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 670 metrekare toplam alandan oluşan, içerisinde 11 hemodiyaliz cihazı, 2 poliklinik ve 1 periton diyalizi ile vatandaşlara hizmet verecek Diyaliz Ünitesi açılışı, Vali İlhami Aktaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Diyaliz Ünitesi açılış programına; Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin ERKUL, Prof. Dr. Okhan Akdur ile Prof. Dr. Pelin Kanten, ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz ve sağlık çalışanları katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın açılış konuşmasının ardından, diyaliz ünitesinin yapımına yardım eden bağışçılara Vali İlhami Aktaş ve İl Genel Meclis Başkanı Nejat ÖNDER tarafından plaket verildi.

Tedavileri son teknoloji tıbbi cihaz ve ekipmanlardan oluşan 11 hemodiyaliz cihazı ve nefroloji uzmanın kontrolünde, Çanakkale il genelinde tek Periton Diyaliz Merkezi olarak faaliyet gösterecek diyaliz ünitesi, Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder ve beraberindeki heyet tarafından kurdele kesimi gerçekleştirilerek hizmete açıldı. Takipli hastaların yanı sıra, ani böbrek yetmezliği gelişen, hayati tehlikesi bulunup acil servise başvuran hastalara 7 gün 24 saat hizmet verecek diyaliz merkezine, ayaktan başvuran hastalara hizmet veren 2 poliklinik de bulunacak.
Haber Merkezi