Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve  ÇOMÜ Devlet Konservatuarı ortaklığı ile  gerçekleştirilen projelerin  besteci ve jürileri bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve  ÇOMÜ Devlet Konservatuarı ortaklığı ile gerçekleştirilecek olan ‘Çanakkale Zaferi Kahramanlık Hikayeleri Besteleri-10 Hikâye  10 Saz 10 Besteci’ ve ‘Çanakkale Konulu Çocuk Şarkıları’ projeleri için besteci ve jüri üyeleri Çanakkale’de buluştu. Çanakkale Zaferi’nde yaşanmış kahramanlık hikayelerini müzik dili ile anlatabilmek, zaferi  betimleyen eserleri müzik kültürümüze kazandırmak, Çanakkale’yi ve Çanakkale Zaferini ülke  genelinde tanıtmak olan projeler  kapsamında gerçekleştirilen toplantıya  Çanakkaleli müzik insanı  Cihat Aşkın ve Ersin Antep’in yanı sıra, Besteci Can Aksel Akın, Eray Altınbüken,  Gizem Alever, Hasan Barış Gemici, Hasan Uçarsu, Mesruh Savaş, Oğuzhan Balcı, Yusuf  İzzettin Mesçi, Salih Aydoğan  katıldılar. Besteci ve sanatçıların buluştuğu tanışma ve Bilgilendirme yemeğinde projeler değerlendirildi.

Proje tanışma ve bilgi edinme yemeğine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü   Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı  İsmail  Kaşdemir, rektör yardımcıları  Prof. Dr. Okhan Akdur, genel sekreteri Ayhan Monus’un yanı sıra konservatuvar eğitimcileri ve alan başkanlığı personeli katıldı. Toplantılı yemekte Çanakkale Savaşlarında yaşanan hikayelerle ilgili müzikler ve değerlendirme çalışmaları konusunda istişarelerde bulundu.
Haber Merkezi