Faturalarda artan maliyetler nedeni ile  ödeme zorluğu çeken vatandaşlara kolaylık sağlamak ve fatruralardaki yükünü hafifletmek amacı ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili Belediyelerin su tarifelerinde indirime gideceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri üzerine Çanakkale’deki AK Partili Belediyelerden peş peşe açıklama geldi. Belediye Başkanları sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalar ile sudaki KDV’nin %8’den %1’e indirildiği belirtildi.
Yaşanan ekonomik kriz, her geçen gün yükselen faturaların ödemesini kolaylaştırmak amacı ile Hükümet tarafından çeşitli adımlar atılırken, Önceki gün de su faturalarında KDV indirimi yapılabilmesi için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili Belediyelere çağrıda bulundu.  AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda AK Partili Belediyelere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Partili belediyelerimize, su tarifelerinde biz ne ana muhalefetiz ne şuyuz ne buyuz biz AK Parti'yiz. En az KDV indirimi kadar şartları uygun olanlar bu oranda indirim yaparak enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır. Birçok belediyemiz açıkladı, yüzde 7 indirim yapacağız suda dediler.   AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde bizler en az yüzde 7 indirdim yapmak suretiyle vatandaşımızı su parasında aydınlatacağız” dedi.
AK Partili Belediye Başkanlarından Peş Peşe İndirim Açıklaması
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamaları sonrasında Çanakkaleli AK Partili Belediye Başkanlarından  da peş peşe indirim açıklamaları geldi. Lapseki, Ezine, Biga, Yenice, Geyikli ve Kalkım Belediye Başkanları Suda KDV’nin %8’den %1’e indirildiği belirtildi. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, sosyal Medya hesabından yaptığı Paylaşımda “İçme suyu tüketim bedelin de %8 KDV oranını %1'e düşürdük. İlçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.
Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel ise “ Su Tüketim Bedelindeki KDV Oranı %8'den %1'e İndirilerek Hemşehrilerimize %7 İndirim Sağlanmıştır. Ezine’mize, Hemşehrilerimize Hayırlı Uğurlu Olsun” ifadelerini kullandı.
Terzialan Belediye Başkanı İbrahim Taşkın ise  “Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından temel gıda ürünlerindeki fiyat artışının önüne geçmek adına yapılan KDV düzenlemesinin ardından bizler de yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Tüm abonelerimize yönelik su tüketim bedelindeki KDV oranını da yüzde 1’e indirdik.  Hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.
Çanakkale Belediyesi de sosyal medyadan KDV oranında indirime gittiğini duyurdu.
Şenay Azman