Panele, Rektör Vekili Prof. Dr. Okhan Akdur, İl Jandarma Komutanlığından Albay Selim Karaca, ÇOMÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, Doç. Dr. Gürkan Ergen, Prof. Dr. Demet Güleç Öyekçin, Prof. Dr. Dilek Dönmez Polat, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı görevlileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan panel, ÇOMÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın açılış konuşması ile devam etti.Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın yaptığı konuşmada etkinliğin önemine değinerek, ÇOMÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin hedeflerinden ve çalışmalarından bahsetti.
Doç. Dr. Ilgın, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten adına yaptığı konuşmada şunları ifade etti:“Merkezimizin Çanakkale ilinde üstlendiği görevler; kadının her alanda toplumsal yaşama katılımına ve statüsünün yükseltilmesine destek verebilmek, kadınların yaşadıkları sorunları araştırmak, çözüm önerileri sunmak ve bu konuyla ilgili araştırmalar yapmak. Kadın sorunlarına karşı kamuoyunda ve üniversitede duyarlılık geliştirmek. Ülkemizde ve dünyada cinsiyete özellikle de kadın çalışmalarına yönelik yapılan bilimsel çalışmaları topluma yayarak toplumsal cinsiyet bakış açısının genişlemesine katkıda bulunmak. Kadın merkezleri, kurumları ve grupları ile iş birliği yapmak ve kadınlara yönelik çeşitli yetişkin eğitim programları düzenlemek.Merkezimizin ileriye yönelik görüşü ise ulusal ve uluslararası alanda toplumun cinsiyet bakış açısını geliştiren, toplumun bilim toplumu olmasına hizmet eden ve cinsiyete bağlı sorunların azalmasına katkıda bulunan nitelikli bir merkez olabilmektir.Bu çerçevede Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bilimsellik, eşitlik, evrensellik, toplumsal yararlılık, yenilikçilik, yaratıcılık, güvenilirlik, açık yüreklilik, paylaşımcılık, nezaket ve sevgi merkezimizin başlıca önem verdiği değerlerdendir.”Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Rektör Vekili Prof. Dr. Okhan Akdur, bölgedeki tüm kurumlarla ortak çalışma yürütmekten memnuniyet duyduğunu ve bunu çok önemsediklerini belirtti. Prof. Dr. Okhan Akdur Jandarma Komutanlığı çalışanlarına yönelik sürdürdüğü konuşmada şunları ifade etti:“Çalışma alanınızla ilgili olarak zor bir görev yerine getiriyorsunuz. Ülkenin hemen hemen her yerinde toplumun huzurunu, asayişini ve emniyetini sağlamak için pek çok olayla karşılaşıyorsunuz. Bu süreç içinde hızlı ve doğru karar vermeniz gerekiyor ve tüm bunlar birleştiğinde çok yoğun ve stresli bir alanda çalışıyorsunuz. Dolayısıyla bu panelin konuları içinde yer alan başlıklar hem iş hem aile hem de yaşam dengesi için büyük önem arz ediyor.Biz ÇOMÜ olarak mevcut imkânlarımız çerçevesinde ilimizde bulunan tüm kurumlara destek vermenin gayreti içerisindeyiz. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığıyla gerçekleştirilen bu toplantı da son derece mühimdir. Bu bağlamda bu etkinliğe emek veren herkese sonsuz teşekkür ederiz.”Açılış konuşmasının ardından iş-aile yaşam temasıyla başlayan panelde; Doç. Dr. Gürkan Ergen: Aile İçi İletişim, Prof. Dr. Demet Güleç Öyekçin; Öfke Kontrolü ve Stres İle Başa Çıkma, Prof. Dr. Dilek Dönmez Polat ise Psikolojik Şiddet konularında bilgiler aktardılar.Panel, konuşmacılara ve İl Jandarma Komutanlığı yetkililerine günün anısına hediye verilmesinin ardından sona erdi.
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi