Çanakkale’nin Kepez Beldesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan silahla yaralama olayıyla alakalı 3 şüpheli ile şahıslara yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen 5 kişi olmak üzere toplamda 8 kişinin polis ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.

5 Şubat gecesi saat 23:00 sıralarında Kepez Beldesi Hamidiye Mahallesi Hamidiye Camii önünde S.Y.’nin, silahla ateş etmek suretiyle ağır şekilde yaralanmasına sebep olan ve olay yerinden firar eden şahısların yakalanması İl Emniyeti Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştirdiği tespit edilen 2 şüpheli İntepe mevkiinde saklandıkları evde 6136 Sayılı Kanun Kapsamına giren çok sayıda suç aleti ile birlikte yakalandı. Olayın diğer firari şüphelisi 1 kişi de il merkezinde yakalanarak gözaltına alındı.

Derinleştirilen soruşturma kapsamında, olayı gerçekleştiren şüpheli şahıslara yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen 5 kişi daha yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca olay tarihinden bugüne kadar şüphelilere yardım eden suçu ve suçluyu kayıran şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ettiği bildirildi.