Hastaların tedavisi ve müdahalesini hem muayenelerde hem de dijital ortamda başarı ile gerçekleştiren Ayvacık Devlet Hastanesi HIMSS Avrupa  belgesine layık görüldü. Belge Hastane Başhekimine İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk tarafından takdim edildi.  Bir İlk daha yaşandığı törende Ayvacık Hastanesi, Çanakkale’de bu belgeye sahip olan ilk hastane oldu.

Hastanelerin dijital süreçlerini değerlendirmek ve geldikleri seviyeyi tespit etmek için uluslararası düzeyde kabul gören bir derecelendirm olan  HIMSS Avrupa belgesini Çanakkale’de alan ilk hastane Ayvacık Devlet Hastanesi oldu. Ayvacık Devlet Hastanesi, HIMSS Avrupa belgesi çalışmaları kapsamında yapılan dijital dönüşümle 6.  seviyeye geldi ve   HIMSS organizasyonlarında ilan ederek akreditasyon belgesi alan ilk hastane oldu. Bu kapsamda hastaneyi ziyaret eden  İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk,  hastane yönetimini tebrik etti.

İl Sağlık Müdürü  Op. Dr. Gökhan Baştürk, Çanakkale’de  ilk olarak   dijital hastane çalışmaları kapsamında HIMSS Stage 6 (Health care Information and Management Systems Society) belgesini almaya hak kazanan Ayvacık Devlet Hastanesini ziyaret etti. ziyarette Başhekim Op. Dr. Emrah Demirci’ye EMRAM HIMSS 6 sertifikasını teslim eden İl Sağlık Müdürü Baştürk yaptığı açıklamada  “Sağlık alanında hız, güven ve tasarruf devrimi niteliğini taşıyan dijital hastane çalışmalarında bu süreçte emeği geçen Hastanemizin tüm birimlerinde görev yapan çok değerli sağlık çalışanlarımıza, personelimize, ekip arkadaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederim görevlerinde başarılar dilerim” dedi.
 
Haber Merkezi