ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Murat Tosunoğlu, Prof. Dr. Nurcihan Hacıoğlu Doğru ve Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.

Toplantıda ilk olarak ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurcihan Hacıoğlu Doğru tarafından ÇOMÜ+ÇTSO İşbirliği Aksiyon Planı sunumu gerçekleştirildi. Sunumda; ÇTSO ve diğer paydaşların işbirliğinde “Girişimcilik Ekosistemi Zirvesi” düzenlenmesi, ÇOMÜ FEF ve ÇTSO arasında zorunlu ve gönüllü staj çalışmaları, TÜBİTAK 2209 B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Tez konularının sanayicinin tasarım veya üretim süreçlerinde karşılaştıkları sorunların üniversite/öğrenci ekosistemi tarafından çözümlenmesi, bölgedeki firmaların personel ihtiyaçlarına yönelik mesleki eğitim programları düzenlenmesi ile ÇTSO’ya bağlı meslek lisesi öğrencilerinin mesleki tercihlerini daha doğru yapabilmelerine yönelik Çanakkale 18 Mart Üniversitesi kampüs ve bölümlerinin tanıtılmasına yönelik yapılabilecek faaliyetler hakkında bilgi verildi.

“ÜYELERİMİZİN STAJER VE DIŞ TİCARET PERSONELİ İHTİYACI BAŞTA OLMAK ÜZERE AR-GE VE ÜRGE GİBİ ALANLARDA İŞBİRLİKLERİNE BAŞLIYORUZ”
Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu hedef ve sonuç odaklı toplantı için ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı yetkililerine teşekkür ederek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale 18 Mart Üniversitemiz bölgemizin en büyük fabrikası. ÇTSO olarak üyelerimizin ticari faaliyetlerini geliştirici her türlü iş birliklerine kapımız sonuna kadar açık. Bu çalışmanın sahaya çok kısa sürede yansıması ve hayata geçirilmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Her biri birbirinden önemli birçok faaliyeti bugün değerli akademisyenlerimizle masaya yatırdık ve hepimiz heyecanlandık. Öğrencilerimize ve iş insanımıza büyük faydalar sağlayacağını öngördüğümüz faaliyetlerin bölge ekonomimize de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Nazik ziyaretleri ve değerli katkıları için ÇOMÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanlığı yetkililerine teşekkür ediyorum.”


Kaynak: Haber Merkezi