Altınöz, İstanbul’ da Çekmeköy Nişantepe Orman Park Halı Sahada 3 Şubat 2022’de düzenlenecek organizasyonda saçlarını teslim edecek ve Avrupa hayalleri için menajeriyle birlikte ulusal basın önünde imza atacak.  

“Kanser Savaşçıları Derneği'nin başlattığı sosyal sorumluluk projesinde ben de varım” diyen Çanakkaleli sporcu kanser hastalarının tedavi sırasında yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Hastaların en büyük sıkıntılarından biri olan saç dökülmesine karşı başlatılan projede yer almaktan mutluluk  duyduğunu belirten Altınöz, “Sizleri de bu anlamlı projeye destek olmaya bekliyorum. Bu projede bana destek olan medya koordinatörüm Şeniz Ulusoy’a sonsuz sevgilerimi sunuyorum. Aynı zamanda futbol kariyerim ve hayallerim için yanımda olan sevgili Menajerim Andrew Simes ile resmi sözleşmemizi imzalayacağız” dedi.

Kanser tanısı alan kişilerin tedavi süresinde yaşadığı sorunlara ve zorluklara odaklanan Kanser Savaşçıları Derneği tedavi sürecinde kişilerin çoğunda ilk göze çarpan sorunun saç dökülmesi yüzünden kendilerini sosyal ortamlarından soyutlanmalarına sebep olan bu süreçte onların yanında olmak ve moral vermek için projeyi başlattı. Türkiye’nin her yerinde ilgi gören projeye Futbolcu Rüya Su Altınöz de destek verdi. Projede gönüllü olarak saçlarını bağışlayan kadın ya da erkeklerin saçlarından tanı alınıyor ve saçları dökülmüş kişilere peruk hazırlanıyor. Projede saç bağışçıları yine gönüllü olarak projeye destek veren olan kuaförlerde ücretsiz kesim yaptırabiliyor. Sonrasında derneğe ulaşan saçlar, projeye katkı sağlayan peruk atölyelerine gönderiliyor. Proje hijyenik açıdan oldukça dikkatli devam ediyor. Bağışçıların saçları kesilmeden önce şampuan ile yıkanıyor. Sonrasında peruk atölyelerine ulaşan saçlar tekrar bir dizi dezenfeksiyon işlemine tabi tutuluyor. Üretim aşamasında makineler devreye girdiği için yapıldıktan sonra peruklar tekrar yıkanıyor ve kişilere ulaştırılıyor.

Mine Tarım