Kadın Dayanışması ve Türkiye Komünist Partisi, yapılan zamlara ve Aralık ayı elektrik tüketiminin Ocak’ta ilan edilen zamlı tarifeye göre hesaplanmasına sessiz kalmayarak Limak Uludağ Enerji’ye itiraz dilekçesi verdi. Konuyla alakalı Limak Uludağ Enerji Bölge Müdürlüğünün önünde basın açıklaması gerçekleştiren grup sözcüsü Su Bayar, zamların Aralık ayı faturalarına da yansıtılmasının usulsüzlük olduğunu söyleyerek, acil devletleşme istediklerini dile getirdi.

TKP ile Kadın Dayanışması, yılbaşında gelen yüzde 75 elektrik zamlarının faturalara Aralık ayı faturalarına yansıtılmasını eleştirerek, itiraz dilekçesi verdiler. Limak Uludağ Elektrik Bölge Müdürlüğüne itiraz dilekçesini veren grup bir de basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Su Bayar, “Doğalgaza, elektriğe, suya arka arkaya gelen zamlarla birlikte yoksulluğumuz daha da derinleşti. Ocak ayından itibaren kullandığınız elektrik %75 zamlı dediler, adını da kademeli elektrik tarifesi koydular. Biz emekçiler nasıl yapar da Ocak ayında daha az ısınarak, elektriğimizi daha az açarak bu soğukları atlatırız diye hesap yapıyorken bu arkamızda gördüğünüz şirkete; Limak Uludağ’a bu da yetmedi. Aralık ayında kullandığımız elektriği de Ocak ayında ilan edilen tarifeye göre hesapladılar. Yaptıkları fahiş zamlar yetmedi, bir de usulsüzlükle kârlarına kâr katmaya çalışıyorlar. Sonra da bize evdeki fişleri çekin diyorlar. Hükümet eliyle tüm enerji kaynaklarımızı zapt eden Sabancılar, Cengizler, Limaklar, Kolinler ve bu yağmadan beslenen başka patronlar kârlarını koruyacak; bizlere ise tek odada hep birlikte oturarak ısınmayı, kombinin derecesini biraz daha düşürmeyi öğütleyecekler. Yok öyle yağma! Elektriğe bir gecede %75 zam yaptılar. Üstelik bu zammı da hükümetin büyük fedakarlığı diye sundular. “Aslında elektriğin fiyatı çok daha pahallanmış ama devlet bu zammın tamamını elektrik dağıtım işi yapan özel şirketlere yansıtmamak için devlet kasasından misli ile para akıtmış”. Hadi oradan!

“ACİL DEVLETLEŞTİRME TALEP EDİYORUZ”
Acil devletleştirme talep edilen açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Bugün Limak Uludağ’ın Çanakkale’de elektrik faturalarımızı hesaplarken gerçekleştirdiği usulsüzlüğe karşı itiraz dilekçelerimizi vereceğiz. Bununla yetinmeyecek; ülkenin dört bir yanında bu büyük soygunla kavga edecek, emekçi halkımıza, soyguncuları ve onları bize musallat edenleri ifşa edeceğiz! Ülkemizi seviyoruz. İnsanca yaşanan bir Türkiye istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı, su, elektrik, doğalgaz gibi tüm insanlığa ait olan zenginliklerin birkaç kişinin cebini doldurmasına “Dur!” diyoruz. Acilen devletleştirme talep ediyoruz. Bu doğrultuda; ülkenin zenginliklerinin ve doğal kaynaklarının yağmalanmasına derhal son verilmelidir. Elektrik kullanımı başta olmak üzere su, doğalgaz, ısınma, ulaşım, iletişim gibi temel ihtiyaçlardan yararlanma her yurttaş için bir hak olarak ilan edilmelidir.”
Ogün İnal