Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi geçtiğimiz hafta Ankara’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı, TOKİ’yi, ve T.B.M.M’yi ziyaret etti.
 
Belde adına çalışmalar yürüten Başkan Ahmet Elbi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ziyaretine ilişkin, “Bir süredir beklediğimiz projemizin onayını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Karabiga’mıza  Zihinsel Engelliler Bakım Evi  hayırlı olsun. En başından sonuna kadar bizlere desteğini hiç esirgemeyen Sayın Genel Müdür Orhan ve Ömer Bey’e çok teşekkür ederiz. Tarım ve Orman Bakanlığı’nda da belediyemiz hizmet alanı ( belediye garajı ) olarak kullanılan alanla ilgili olarak alınması gereken kurum görüşü ile ilgili olarak, ilk komisyon toplantısın da görüşülerek kurum görüşü ( oluru) kararı alınacak. Yardımlarından ve ilgi alakası dan dolayı Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Yıldırım Bey’e tüm Karabigalı hemşerilerim adına teşekkür ederiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda ise belediyemize ait arazi üzerinde yapılması planlanan tekstil fabrikası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilmesi gereken kurum görüşü ile ilgili verimli bir ziyaret oldu .
İnşallah önümüzdeki günlerde bakanlığımızdan gelecek kurum görüşleri ile yatırımcı firma inşaat aşamasına geçecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan yardımcımız Ahmet Misbah Demircan ile yaptığımız görüşmede Karabiga’mız için çok önemli bir değer olan “Ulu Camii’nin” restorasyonu, şadırvanın ve abdesthanenin yenilenmesi için görüştük. 2022 yatırım planına alınması ile ilgili sözünü aldık. TOKİ’de yaptığımız görüşmede, projede planlanan konutların yerleşim planının yapıldığını ,proje aşamasının kısa zamanda biteceği bilgisini aldık. Yakın bir gelecekte müjdeli haberi sizlere verebileceğimizi söylemekten gurur duyuyoruz. T.B.M.M’de Ankara ziyaretlerimizde bizi her zaman en iyi şekilde ağırlayan Vekillerimizin, tüm hemşerilerimize selamları var. Vekillerimizin yardımı ve desteği ile, daha güzel bir Karabiga için canla, başla çalışmaya devam. Projelerin hazırlanmasında, takibi konusunda tüm belediye çalışanı mesai arkadaşlarıma ve belediye meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Hasan Sami Er