Gündem doğrultusunda toplantının açılışını Dernek Başkanı Ahmet Özel yaptı. Divan heyetine Hasan Hüseyin Güneş başkan, Muhsin Akçay başkan yardımcısı, Ali Baylar ve Mustafa Topaloğlu yazman olarak önerildiler ve oy birliği ile seçildiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam eden genel kurulda, yönetim kurulu faaliyet raporu ile denetim kurulu raporu okunarak, görüşmeler sonrası oybirliği ile ibra edildi.
 
Dernek Başkanı Ahmet Özel yaptığı konuşmada, “Pandemi etkisiyle zor bir dönemi geride bıraktık. Maalesef aramızdan ayrılanlar oldu, hepsini rahmet ile anıyoruz, tedavilerine devam eden üyelerimize şifa diliyoruz.  Gençlerin de ilgisini arttırarak birlik, beraberlik ve dayanışma platformunu güçlendirmeliyiz, çok disiplinli, çok saygılı örnek genel kurul ortamdaki katılımcıların heyecanı, hepimizi duygulandırdı, sizleri alkışlıyorum, esas bu alkışlar sizlere ait” dedi.
 
Genel kurul toplantısına, üyelerinden Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Çanakkale Madeni İşler ve Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Fahrettin Dündar ve eski dernek başkanlarından Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Şube Müdürü Müjdat Yersen, BİLİCİ İnşaat firmasının sahibi İnşaat Mühendisi Ahmet Rafet Bilici, NS Sezgin Makine ve Tarım Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Sezgin, Bayır Entegre Süt Mamülleri sahibi Süleyman Büyükgaga, Aksiyon SRC Kursu sahibi ve Boğaziçi Sürücü Kursu Müdürü Şükrü Özden, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi eski müdürü Ersin Gökhan ve eşi Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski Müdüresi ve Eylül Kız Öğrenci Yurdu sahibi Sevinç Gökhan, Boğaz Medya’da yazarlarından Gazeteci Hasan Sami Er, Yüksel Dekorasyon sahibi Yüksel Bilezikçi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü eski yöneticisi Zeki Yener, okul müdürlerinden emekli Çanakkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Zeren, emekli memur Turan Çayırlı ile emekli Çanakkale Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü ve Rigel Gayrimenkul Yöneticisi İbrahim Yerli ve Kent Konseyi Çanakkale Esenler Mahalle Meclisi Başkanı Ali Ürer katıldı.
 
Gündem maddeleri doğrultusunda dernek yönetim ve denetim kuruluna asil ve yedek üyeler önerildi ve öneri oybirliği ile kabul edildi. Yapılan oylamada Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine Ahmet Özel, Serhat Yıldırım, Sedat Ege, Haluk İkbal, Ramazan Levent, Hasan Hüseyin Güneş, Ahmet Sülün
Yönetim Kurulu Yedek Üyeliğine Hasan Yılmaz, Erol Şahin, Mustafa Topaloğlu, Hikmet Bacak, Cevdet Ar, Necdet Karakuz, İsmail Temel, Denetim Kurulu Asil Üyeliğine Müjdat Yersen, Şinasi Darıcı, İbrahim Ergün, Denetim Kurulu Yedek Üyeliğine Ali Baylar, Cüneyt Garip, Tamer Aksu seçildiler.
Seçim sonucunda yeniden yönetim kuruluna seçilen Ahmet Özel,Yeniden görev aldığımız bu dönemde de bizlere desteklerini sürdürecek siz genel kurul katılımcılarımıza, arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” diyerek bundan sonraki dönemde daha tempolu çalışmalarını, tüm üyelerin, gönüllülerin destek ve katkıları ile sürdüreceklerini ifade etti.
Divan Başkanı Hasan Hüseyin Güneş, oldukça başarılı ve heyecanlı geçen genel kurula destek verenleri, söz alan ve yeni önerilerini coşku ile dile getirenlere, daha önceki dönemdeki görev alanlara teşekkür edip, yeni görev alanlara da başarılar dileyerek genel kurulu kapattı.
 
Hasan Sami Er