Soğuk kış günlerinde okula giderken üşümesin, bilime giden yolda deftersiz, kalemsiz kalmasın diye Köy okulları için yardım toplayan öğrenciler, topladıkları yardımları 60 öğrenciye ulaştırdı.
Yürekleri ısıtan kampanyalara devam eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrencileri,  Bu kez de Akçapınar İlkokulu öğrenciler için birlik oldular. Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında öğrenciler için Sosyal Medya üzerinden  kırtasiye ve kıyafet kampanyası başlatan öğrenciler, duyarlı vatandaşların bağışları ile kısa sürede 60 minik yürek için hem kıyafet, hem de kırtasiye malzemesi topladılar.  Öğrenciler için toplanan kırtasiye ve kıyafetler özenle paketlendi ve okulda miniklere teslim edilmek üzere hazır hale getirildi.
Bu Yıl 50 Okula Destek Verildi
Sadece Çanakkale’de değil Ülkenin dört bir yanında takdir görüldüğü şekilde  kampanyalar başlatan ve bu kampanyalar vesilesi ile öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayan Öğrencilerin yardım ettiği Akçapınar İlkokulu destek verilen 50’inci okul oldu.  Akçapınar İlkokulu’nda eğitim gören 60 minik için kampanya başlatan öğrenciler; kırtasiye eşyaları ve kıyafetleri paketleyerek miniklere hediye ettiler. Etkinlik kapsamında miniklere çikolata ve Türk bayrağı da dağıtıldı. Öğretmenleri unutmayan gönüllü öğrenciler, onlar için de hazırladıkları hediye paketlerini teslim ettiler.
Öğrenciler Kampanyaya Gönüllü Olarak Destek Verdi
30 Aralık tarihinde başlatılan destek kampanyası, gönüllü öğrencilerin itinalı çalışmasıyla bir haftada tamamlandı. Maddi imkansızlıklar nedeni ile yaşanan kırtasiye ve kıyafet eksikliği Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın ve Öğr. Gör. Şaziye Ceren Ulupınar koordinatörlüğünde tedarik edildi. Etkinliğe Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde bulunan farklı fakülte ve bölümde eğitim gören çok sayıda gönüllü öğrenci katıldı.
 


Kaynak: Haber Merkezi