Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesinde Lisans Üstü Eğitim Enstitüsünde 10. Enstitü Kurulu gerçekleşti. Haziran 2020 yılında YÖK kararıyla ÇOMÜ bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Eğitim Bilimleri Enstitülerinin birleştirilmesiyle kurulan ÇOMÜ Lisans Üstü Eğitim Enstitüsü 10. Olağan kurulunu gerçekleştirildi.

Kurul toplantısı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Enstitü Müdürü Doç. Dr. Yener Pazarcık yaptığı konuşmada kısa bir süre önce Enstitü Müdürlüğü görevinden Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Pelin Kanten’e teşekkür etmesi ve boşalan Enstitü Müdür Yardımcılığına Doç. Dr. Mustafa Kara’nın atandığını belirterek geçen süre içerisindeki faaliyetlerin bilgilendirmesini yaparak yeni dönemdeki hedefler ve planları anlattı.
Enstitünün 101 Ana Bilim dalında eğitim verdiğini 62 Doktora programı 126 tezli Yüksek Lisans 38 Tezsiz Yüksek Lisans  12 Uzaktan Öğretim programı bulunduğunu bu programlarda 5572 öğrencinin eğitimlerini yaptığını belirtti. Daha sonra  katılımcı akademisyenlere hitap eden ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat geleceğin gençlerle şekilleneceğini belirterek kaliteli akademisyen ve lisans üstü eğitim almış girişimcilerle yepyeni bir dünyanın kapılarının açılacağını belirti.  Ayrıca  dünyanın çok güzel ve ender şehirlerinden biri olan Çanakkale ile ilgili akademik çalışmaların yapılmasını önemini vurguladı. Enstitü personeline ve Enstitü Kurulu üyelerine başarılar dileyerek konuşmasını bitirdi. Enstitü Kurulu olağan çalışmalar, öneriler dileklerin sunulmasıyla aynı günü sona erdi.
Şenay Azman