Mevlâna Öğretisini ve Gelibolu Mevlevihanesini Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından 10. Uluslararası Balkan Coğrafyası Çanakkale’de Buluşuyor etkinliği kapsamında Karadağ, Bosna-Hersek, Yunanistan, Bulgaristan ve Kosova’dan Çanakkale’ye gelen misafirler, Vali İlhami Aktaş’a nezaket ziyaretinde bulundular.
 
Mevlâna Öğretisini ve Gelibolu Mevlevihanesini Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Halit Kuşku’nun da bulunduğu ziyarette; Vali İlhami Aktaş, Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rifat Feyzic, Karadağ Adalet Bakan Yardımcısı Emir Datsic ve İslam Birliği Meclis Üyesi Enver Dacic, Yunanistan Rodop Eski Milletvekili Ahmet Hacıosman, Bulgaristan Sofya Yüksek İslam Şura Başkanı Vedat Ahmed, Bulgaristan Sofya Müftüsü Beyhan Mehmed, Yunanistan Gümülcine Bihlimder Genel Sekreteri Ahmet Kasap, Bosna Hersek Saraybosna Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cazim Hadzimejlic, Bosnalı ses sanatçısı Armin Muzafferina, Kosova-Türkiye dostluk grubu başkanı ve Kosova Milletvekili Enis Kervan, Kosova Milletvekili Bekim ARİFİ, Kosova Milletvekili Bahrim Shabani, Kosova Milletvekili Ercan Galushi, Kosova Mamusha Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç ve heyet temsilcileri ile bir süre görüşerek sohbet etti.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İlhami Aktaş, Karadağ, Bosna-Hersek, Yunanistan, Bulgaristan ve Kosova’dan gelen misafirlere ziyaretlerinden dolayı teşekkür edip çalışmalarında başarılar diledi.
 


Kaynak: Haber Merkezi