“Kepez’de gönüllülere ihtiyaç var”
Çok sayıda gönüllüye ihtiyaçları olduklarını ifade eden Sayı, “Çanakkale Merkez’de 450 dernek varsa Kepez’de bu sayı 13’tür.  Kepez’de bunu aşmak için çok fazla meclis ve alt grup kurmayı planlıyoruz.  Çok sayıda gönüllüye ihtiyacımız var, buna ulaşabilirsek, sürdürülebilirliği sağlarız, yoksa uzun soluklu olamaz” dedi. Kepez Kent Konseyi Eylül ayında tekrar seçime gidecek ve yönetim kurulu belirlenecek.
Kepez’de Kent Konseyi kuruldu, meclis çalışmaları başladı. Kepez Kent Konseyi Eylül ayında tekrar seçime gidecek ve yönetim kurulu belirlenecek.
Kepez Belediye Başkanı Danışmanı Umut Sayı, meclis kurma çalışmaları hızla devam eden Kepez Kent Konseyi hakkında bilgi verdi.
Sayı, “Kepez’de daha öncede Kent Konseyi girişimleri olmuş ama yürütülememiş.  Şimdi yeniden harekete geçtik. Emekli Albay Orhan Sönmez Başkanlığı’nda Kent Konseyini kurduk. Belediyenin hemen yanında, belediyeye ait bir ev Kent Konseyine tahsis edildi. Aktif bir konsey olacak. Şu anda meclis kurma çalışmaları devam ediyor. Özellikle eğitim, bilim ve kültür alanında aktif olacaklar, dönem dönem de belediye ile iş birliği halinde sosyal etkinlikler düzenleyecek ve çözüm üretecekler.   Eylül ayında tekrar bir seçime gidilecek ve yönetim kurulu belirlenecek” dedi.
 Önceki yıllarda Kepez’de başarısız kalan Kent Konseyi girişimlerinin paydaş yokluğuna bağlı olduğunu dile getiren Danışman Sayı, “Kent Konseyi zor bir iştir. Kent Konseyi’nin ortak paydaşları gruplar, sendikalar, derneklerdir. Çanakkale Merkez’de 450 dernek varsa Kepez’de bu sayı 13’tür.  Kepez’de bunu aşmak için çok fazla meclis ve alt grup kurmayı planlıyoruz.  Çok sayıda gönüllüye ihtiyacımız var, buna ulaşabilirsek, sürdürülebilirliği sağlarız, yoksa uzun soluklu olamaz.  Yeteri kadar paydaşımız olmadığı için Çanakkale’nin gölgesinde kalıyoruz. Bunu aşmak için gönüllüler gerekiyor” dedi.
Özel Haber: Dilek Akşen